Jag har så mycket mer kontroll på rösten med relaxatorn

Jag har så mycket mer kontroll på rösten med relaxatorn

Jag har sjungit så länge jag kan minnas, tagit sånglektioner från tidiga tonår, gått på sånggymnasium, pluggat musikvetenskap och även nu blir det sång lite nu och då på bröllop, begravningar och liknande. Jag lever inte av musiken, men det är en del av min identitet och mitt liv som jag verkligen uppskattar. En gång i månaden sjunger jag som solist i min lokala församling. Jag märkte stor skillnad i mitt sjungande, efter jag använt Relaxatorn i några veckor. Jag kunde känna hur luften räckte längre när jag sjöng.

Ofta när man sjunger, så vill man inte andas mitt i en fras, och det kan vara svårt om frasen är lång. Efter jag började Relaxator-träna (15-30 min om dagen) så känns det verkligen som om jag har så mycket mer kontroll på rösten. Jag känner att lungorna och mitt magstöd verkligen lyder mig, och jag kan sjunga obehindrat. En verklig frihetskänsla! Nu har det varit några månader som jag i princip glömt Relaxator-träna, och jag känner att jag inte har helt samma flyt när jag sjunger. Som tur är kan jag ju bara börja blåsa i Relaxatorn igen – och det ska jag!

Näsandning ger mindre träningsvärk

Inte bara har Medveten Andning hjälpt mig med sången, jag är även en aktiv person som gillar att träna. Förr fick jag alltid träningsvärk efter ett pass, styrka som konditionsträning. Men det senaste året som jag verkligen har börjat träna med näsan, är det mycket sällan jag får träningsvärk.

Senast i juli deltog jag på mitt första triathlon i olympisk distans. Där man simmar 1500 m, cyklar 40 km och till slut springer 10 km. Jag är nybörjare och jag tävlade i strax över 3,5 timme. Jag måste medge att det var mycket skönt att åka hem efter tävlingen, äta gott och ta det lugnt. Jag hade en cykelresa planerat två dagar efter triathlonet och funderade lite på hur mysigt det skulle bli att starta resan med träningsvärk. Dagen efter tävlingen kände jag mig dock lika pigg som vanligt, även dagen därefter när jag satte mig på en tungt lastat cykel och började cykla 25 mil genom vackra Österlen.

Jag kan verkligen se och känna samband på hur Medveten Andning har berikat mitt liv.

Sigrid Blomberg, 35 år, Bergkvara

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks