3-4 medvetna andetag sedan är smärtan borta

3-4 medvetna andetag sedan är smärtan borta

Jag har haft en traumatisk barndom som jag har fått hjälp att reda ut och kände mig hyfsat klar med den, då något nytt hände och jag fick mycket smärtor i kroppen och speciellt ena höften. Jag klarade nästan inte att sitta eller att gå – kunde gå max 50 meter innan smärtan blev för stor. Fick mycket god hjälp av Rolfing och annan djup massage. Mina behandlare påpekade att jag andades fel och måste förbättra min andning – andas med magen, fick jag höra. Visst, men det var lättare sagt än gjort.

Våren 2012 kunde jag åter gå promenader, vilket var fantastiskt, men jag hade fortfarande krampliknande smärtor i rygg/höft. Jag slet med min andning för att försöka få ordning på den, tills jag en dag på försommaren kände att jag äntligen “fick kontakt” med min magandning!!

Kort därefter damp det ner en tidning i lådan och där fanns en artikel om Medveten andning. Jag beställde boken och Relaxator och anmälde mig till helgkursen för att bli andningsinstruktör i september 2012.

3-4 medvetna andetag sedan är smärtan borta

Sedan dess har jag andats! Jag har numera kontakt med min smärta som försvinner efter 3-4 medvetna andetag. Det är magi!! Våren och sommaren 2012 hade jag två omgångar med lunginflammation / bihåleinflammation.

En ny var på G under andningskursen, men blev “bara” en hård förkylning. Så du kan tro det var en jobbig tid, men du kan också tro vilken underbar känsla det är att jag känner mig frisk och inte har hostat på ett helt år!!! Och nästan inga smärtor!!

Nu har jag Medveten andning/meditationskurser via mitt jobb. Jag har börjat på träningsstudio Form och figur i Ystad – bara det att komma igång och träna är nästan magi för mig…I somras (2013) var jag och min man i Norge och vandrade i en hel vecka.

Varje morgon går jag min runda på 45 minuter. 90% av tiden andas jag medvetet – in och ut genom näsan samtidigt som jag räknar steg och tar 2 på inandning och 4-5 steg på utandning.

Jag har en ny ungdom framför mig

Jag är så lycklig, det är som att ha fått ett nytt liv. Jag har en ny ungdom framför mig :). Nu är mitt första mål med Medveten andning nådd, nästan smärtfri, och jag har satt upp ett nytt mål, – ner med mina onödiga kilon!!

Du har ju hört liknande historier förut, men visst är det fantastiskt!!! Tror jag får göra mig en banderoll och gå ut på stan – JA TILL MEDVETEN ANDNING!!

Nina Skoland, 56 år, Ystad

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks