Vilket uppvaknande att andningen har så stor betydelse vid löpning

Vilket uppvaknande att andningen har så stor betydelse vid löpning

Tack för en trevlig och inspirerande kurs. Jag har varit hemma och fått två barn på två år och i stort sett inte tränat på tre år. Nu tänkte jag börja träna igen när båda nu går på dagis. Började med att jogga runt Djurgården för att upptäcka att inget i kroppen funkade eller samarbetade. Gjorde några försök ytterligare men med samma usla känsla. Efter att min kompis Shirin tagit med mig på din föreläsning var det pinsamt uppenbart att jag “tappat” hela min andning.

När jag i måndags tog mig an samma löprunda var mitt enda mål en rytmisk in- och utandning genom näsan. Jag lyckades med det utan svårigheter och dessutom kom jag på mig själv med jämna mellanrum att det gick ganska fort.

Jag blev faktiskt chockad över andningens stora betydelse

Jag tog fyra steg på inandning och fyra steg på utandning och det gjorde att kroppen började arbeta rytmiskt. Och till min stora glädje fick jag varken mjölksyra, håll eller andnöd och kunde sprungit ett varv till när jag väl kom i mål. Vilket uppvaknande att andningen har SÅ stor betydelse, jag blev faktiskt chockad!

Som du förstår har jag alltid haft hyfsad koll och kontroll över andningen och min kropp tidigare så jag förstod inte vad det var som var så fel nu. Tack för att du hjälpte mig hitta tillbaka. Givetvis har jag massa arbete kvar men nu vet jag var jag ska börja.

Lisa Keyling, 37 år, fotomodell, Stockholm

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks