Andningsträningen har gett mig en fin mage efter kraftig viktnedgång

Andningsträningen har gett mig en fin mage efter kraftig viktnedgång

Jag jobbar som massageterapeut och har nyligen gått ned i vikt, hela 23 kg. Efter en sådan kraftig viktnedgång har min hud och muskler känts slappa och tråkiga. Jag har försökt med plankan och sit-ups för att få en finare mage, men resultatet har varit klent. Andningsträningen däremot känns mycket effektivare och har gjort att jag upptäckt muskler jag inte ens visste att jag hade.

Andningsträningen har jag gjort dels med Relaxatorn och dels med förlängd utandning exempelvis när jag kör bil eller tittar på tv.

Kunskapen är så viktig och så enkel att utföra

Vid andningsträningen har jag koncentrerat mig på min andning och lagt handen på magen och känt hur magen åkt ut försiktigt vid inandning. Jag har bara släppt in luften, låtit den åka ned i magen samtidigt som jag räknat till 2-3. Vid utandning har jag försiktigt använt en liten kraft för att pressa ut luften, samtidigt som jag räknat till 6.

En anledning till att jag nu väljer att utbilda mig till andningsinstruktör är tack var de fina resultaten jag uppnått för egen del. Denna kunskap känns så viktig och enkel att utföra, så jag vill gärna sprida informationen vidare till mina massage-klienter.

Andningen jobbar numera FÖR mig och min hälsa i 24 timmar om dygnet.

Anita Johansson, 56 år, massageterapeut, Optime Vale, Västerhaninge

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks