Andningsträningen är som ett mirakel efter 20 år av svåra hälsoproblem

Andningsträningen är som ett mirakel efter 20 år av svåra hälsoproblem

Det är 20 år sedan jag fick diagnosen fibromyalgi. För 13 år sedan blev jag sjukskriven för utbrändhet och sedermera förtidspensionerad. Under alla dessa år har jag haft en stark inre stress, låg energi, mycket värk, spända muskler, svårt att sova och en mage som varit i olag. För 2½ månader sedan kom jag i kontakt med Medveten Andning. Jag mår så mycket bättre sedan jag börjat andas in och ut genom näsan och dagligen tränar med Relaxatorn. Det känns som att ett mirakel har skett!!

I relation till min långa sjukskrivning är ju dessa 2½ månader en väldigt kort tid och jag är väl medveten om att det kan komma bakslag på min resa mot bättre hälsa. Men förhoppningsvis kan min berättelse inspirera andra människor i samma situation.

Min inre stress är borta

Min inre stress, som jag levt med under ca 15 år, är borta och mitt liv är nu fyllt av harmoni och mer energi. Jag längtar till att gå och lägga mig, då jag tejpar munnen med Sleep Tape. Jag vilar då i trygghet att jag näsandas och får läkning i min kropp.

Jag vaknar tidigare på morgonen än förut och känner mig mer utvilad. Jag använder Relaxatorn flera timmar om dagen – när jag lagar mat, är ute i trädgårn, stryker, kör bil m.m. Det finns inget måste utan bara en längtan.

När min oroliga mage gör sig påmind blir det gaser i tjocktarmen och den blir uppblåst med smärtor. Då använder jag mig av bland annat bikarbonat, 2 kryddmått i 2 dl vatten till maten. Det funkar jättebra och hjälper magen att bli i balans. 

Jag har mycket mer energi

Min promenad-runda går jag ungefär 4 gånger per vecka och det tar ungefär en timme. Tidigare behövde jag stanna flera gånger för att vila, men det behöver jag inte längre. Min nyfunna energi gör att jag orkar hela rundan utan problem.

Jag vill tacka dig Anders för att du skrivit en otroligt bra bok om hur andningen påverkar våra kroppar. Den är så informativ och lättläst. Jag hoppas att många skall läsa den och bli motiverade till att börja med Medveten andning.

Alla vet ju att andningen är livsviktig, men kvaliteten på andningen är ju helt avgörande för vår hälsa. Det har jag lärt mig nu och fått erfara. TACK! TACK!

Uppdatering April 2015: Det går inte en dag utan att jag använder Relaxatorn. Jag har till min stora glädje upptäckt att jag inte är lika beroende av den, för min andning har förbättrats.

Ulla Knape, 66 år, Göteborg

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks