Andningsträningen har hjälpt mig gå ned i vikt och gett mig mer energi

Andningsträningen har hjälpt mig gå ned i vikt och gett mig mer energi

I 20 år har jag tränat styrketräning, ca tre gånger i veckan. I april började jag med Powerwalk och sedan i maj tränar jag i princip sju dagar i veckan, antingen styrketräning eller Powerwalk. När jag går så gör jag det med stängd mun och andas bara genom näsan. Det tog ca 3 veckor innan jag klarade att gå hela min 1-timmesrunda med stängd mun. På styrketräningspassen klarar jag också av att ha munnen stängd i stort sett hela tiden.

Trots den ökade träningsmängden känner jag mig inte sliten, tvärtom har jag fått mycket mer energi och förbättrat min kondition. Sedan jag började andningsträna i våras har jag gått ned ca 5 kg i vikt och samtidigt lagt på mig 3-4 kg muskler, så en omvandling har skett från fett till muskler. På gymmet kan jag nu lägga på mer vikter och göra fler repetitioner.

Känner mig mindre stressad och mer kreativ

Jag är också mindre stressad och känner mig mer kreativ. Har bland annat skaffat mig en ”idé-bok” för att hålla koll på alla nya idéer som poppar upp. En intressant grej är att jag nu tränar mer för att min kropp vill det, inte för att min hjärna säger åt mig att det är träningsdags.

Sista veckan har jag sovit med tejpad mun på natten och det har gjort att min sömn är bättre än vanligt. Jag känner när jag vaknar att jag verkligen sovit, och återhämtat mig.

Sedan jag började tejpa munnen har jag också börjat få upp en hel del slem på förmiddagen. Vad jag förstår så är det ett resultat av en förbättrad andning på natten som gör att kroppen blir i bättre balans. Det slem som tidigare behövts för att skydda mina luftvägar och lungor kommer nu upp då det inte behövs längre.

Upplevelsen i tandläkarstolen förändrades totalt med näsandning

Uppdatering mars 2011 Jag har alltid haft problem (och skräck) för tandläkaren med massor av saliv i munnen, smärta och problem med andningen. Igår fick jag uppsöka tandläkaren akut med intensiv tandvärk. Det blev en stor och lång åtgärd på 45 min med den första av flera behandlingar för att göra en rotfyllning.

Efter några minuters behandling, som var lika hemsk som förväntat, kom jag på att ANDAS MED NÄSAN! Döm om min förvåning då det gick hur bra som helst! Jag hade kunnat suttit kvar dubbelt så länge – inga problem what so ever med smärta, andning eller med saliv. Genom att sluta hålla andan och istället andas rytmiskt in och ut genom näsan kunde jag förändra upplevelsen i tandläkarstolen totalt.

Stefan Jonsson, 51 år, Åkersberga

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks