10% Bättre lungfunktion på bara tre veckor

10% Bättre lungfunktion på bara tre veckor

När jag fick frågan av min Tai Chi- och tillika Andningsinstruktör, Janna Whitton, om jag ville göra 28-dagars Medveten andningsträning, väcktes min nyfikenhet även om min första tanke var “Hur mycket finns det egentligen att hämta i andningen?”. Men träningsprogrammet är helt outstandning! Efter att ha läst din välskrivna och vetenskapligt underbyggda bok blev det mer och mer uppenbart för varje dag hur Medveten andningsträning gör skillnad inom många olika områden.

En stor effekt var att mina fötter var mycket mindre stela när jag klev upp ur sängen på morgonen. Redan efter några dagar försvann stelheten helt och hållet och har inte kommit tillbaka sedan dess.

Efter bara litet mer än två veckor fick jag ett annat, väldigt intressant, men också förvånande resultat – ett lungfunktionstest med en pletysmograf visade att jag hade 10% bättre lungfunktion. Generellt tyckte jag programmet var väldigt enkelt att följa och jag kan varmt rekommendera det till alla som vill förbättra sin hälsa.

28-dagars Medveten andningsträning

Aktivitet
Tejpad mun på natten 22 av 28 nätter
Andningsträning med Relaxator ca 60 min/dag
Fysisk aktivitet med stängd mun ca 20 min/dag
Utvärdering efter 28-dagars andningsträning Före Efter
Andningsindex (max 100 poäng) 68 87
Andningsvanor (max 60 poäng) 31 55
Förbättring (0=ingen förbättring, 10=mycket stor förbättring)
Koncentration 8
Energinivå 8
Stress 8
Sömn 9
Humör 8
Smärta, värk 7
Luftvägar (näsa, hals, lungor) 9
Rädsla, oro, depression, ångest 8
Fysisk kondition 8

Utveckling vecka för vecka

VECKA 1:

De vanliga problemen med smärta och steleht i fötterna under förmiddagarna försvann mer och mer för varje dag. Mina täppta bihålor blev friare och friare och snoret blev mer lättflytande. Jag körde med motståndet 4,5 på Relaxatorn från dag 1 och upplevde en mild huvudvärk under de första dagarna.

Jag har normalt inte några problem med huvudvärk så jag gissar att det hade att göra med andningsträningen. I slutet av veckan började jag känna mig mentalt klarare.

VECKA 2:

Mina täppta bihålor blev ytterligare litet bättre. Huvudvärken minskade. Första halvan av vecka 2 visade ingen märkbar förändring i energinivå, men var ändå högre än normalt. Senare under vecka 2 upplevde jag ett bättre fokus, mental klarhet och förmåga att göra saker på ett organiserat sätt.

Från dag 1 andas jag endast genom näsan så ofta som möjligt förutom när jag använder Relaxatorn. Hostan började minska halvvägs in i vecka 2.

VECKA 3:

Inga större förändringar under vecka tre. Min energi när jag vaknar på morgonen har tydligt ökat dag för dag sedan jag påbörjade andningsträningen. Jag upplever också en minskad smärta i knät och ingen smärta eller stramhet i vristen. Axelsmärtorna är desamma som tidigare. Andningsträningen verkar inte har minskat axelsmärtorna, vilket jag int heller förväntade mig att de skulle göra.

Hittills har Medveten andningsträning inneburit en positiv effekt på energinivån under dagen, smärta och stramhet i fötterna är helt borta, känner mig mer alert, smärtorna i knäna har minskat något.

Förmågan att fokusera och koncentrera mig har gradvis förbättrats för varje dag. En märkbar förbättring vad gäller att visualisera, tänka, planera och genomföra noteras i slutet av vecka tre.

VECKA 4:

Denna vecka märkte jag tydliga förändringar inom följande områden; att prioritera det viktigaste först, energinivå, mental klarhet, fokus och koncentration. Det känns som att produktiviteten ökat inom alla områden, med andra ord jag får mer gjort på kortare tid. I slutet av vecka 4 blev det tydligt att de positiva förändringarna som nämnts tidigare hade förstärkts.

Resultaten är extremt förvånande

Resultaten jag uppnått genom att göra Medveten andningsträning är extremt förvånande, Den största fördelen jag upplevde var att smärtan och stramheten i fötterna helt försvann. Jag har också fått ett bättre och jämnare humör och en markant ökad förmåga att fokusera, koncentrera mig, organisera och att vara produktiv.

Inom alla dessa områden blev det bättre och bättre efterhand. Andningsträningen gjorde också att det blev lättare att ta djupa andetag.

 

JD Dunphy, McKinney, Texas, USA

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks