Fler Kundberättelser

Fler Kundberättelser

Mina kramper är borta sedan jag började tejpa munnen på natten

 

Juni 2017 Har väldigt länge lidit av kramper i vaderna och tårna på nätterna! Fått ställa mig upp flera gånger per natt och det har påverkat min sömn enormt. Trodde att om jag bara fick i mig tillräckligt med magnesium borde det bli bra, men icke! 

Fick tipset om att tejpa munnen på natten och började med det för ca 1,5 månader sedan. Efter andra natten med tejp har jag inte vaknat mer om natten och mina kramper är borta!! 🙂

– Sandra Persson, 33 år, under utb. till Zonterapeut, Lyckeby

Jag är helt lyrisk över muntejpningens effekter!

Juni 2017 Har tejpat munnen i 22 månader och är helt lyrisk! Sover bättre, snarkar inte, förbättrat sexliv, bättre munhygien och mindre tandproblem, ingen förkylning på 22 månader.

Har försökt tala med läkare om näsandning men inte hittat någon som ens vill diskutera frågan!

Min puls och mitt blodtryck är stadigt sjunkande (slutat med alla mediciner!). Mår helt enkelt jättebra! Tack Anders för att du tagit fram fakta och material som botar många!

– Sven G Sjöberg, 74 år, pensionär

Muntejpning gör att jag vaknar utvilad och utan hjärtklappning och ångest

Juni 2017 Jag använder relaxator, har läst boken Medveten andning och tejpar munnen varje natt. Jag har blivit diagnosticerad med KOL, men så var det inte. Jag visste bara inte hur jag skulle andas!

Jag har, sedan jag var barn, fått lära mej att dra in magen, vilket resulterat i att jag dragit in magen vid inandning och släppt ut den litet vid utandning, vilket har resulterat i “bakvänd andning. Jag har bröstandats för att magen inte ska åka ut så mycket. Numera får jag tänka på detta vid nästan varje andetag, åtminstone tills jag omprogrammerat hjärnan.

Efter att jag börjat tejpa munnen på natten sover jag gott och slipper vakna varje halvtimme för att dricka vatten. Det gör att jag vaknar utvilad och utan hjärtklappning och ångest. Jag kan djupandas igen som jag inte kunnat sedan 10-årsåldern, nästäppan är borta och jag orkar gå 50 meter (!) utan att tro att jag ska dö.

Jag trodde livet var slut när läkaren sa att jag hade KOL. Nu har jag åter fått framtidshopp och kan börja ta del av livet igen.

– Karin Björklund, 69 år, Avesta

Återkoppling från en norrländsk näsa

När vi har haft minus 25 häruppe i Västerbotten har jag tänkt att det är typiskt, för när det är så kallt vet jag ju sen gammalt att det bara inte GÅR att andas genom näsan. Då fryser näsan nästan till is!

Men nu har jag lagt märke till vad som händer. FÖRST blir näsan iskall av näsandningen ute. Och det är då jag tidigare givit upp. Men nu har jag uthärdat den här inledande kalla fasen, och märkt att det egentligen bara handlar om några minuter – sen blir näsan inte bara uthärdligt kall utan jättevarm! Varmare än om jag andas genom munnen.

Det här var en fantastisk upptäckt för mig, för hela utevistelsen blir så mycket behagligare av detta enkla. Jag fick denna insikt när jag hade andningstränat i några veckor och kylan kom. Jag var nyfiken och testade att hålla ut helt enkelt för att se vad som hände – och det funkade ju över förväntan!

– Anna

Besök på kyrkogården utlöste panik och högt blodtryck som försvann med Relaxatorn

Maj 2013 Vanligtvis har jag en bra andning och välfungerande lungor, inga sjukdomar, men ett besök på kyrkogården utlöste total panikångest, andningssvårigheter med bröstkramper och hjärtklappning, trots att jag mycket väl vet hur jag ska andas. En hemsk upplevelse!

Väl hemma använde jag Relaxatorn i 15 minuter. Djupa andetag in genom näsan och ut genom Relaxatorn. Tyst och lugnt. När jag kom hem var blodtrycket skyhögt. Och sedan – poff – normalt blodtryck, lugn i kroppen och min mentala hälsa kom tillbaka och hjärnan började fungera igen. I framtiden är min vän Relaxatorn alltid med i fickan – oavsett vart jag går.

Kirsten

Näsandning gjorde att jag tyckte om att springa

Maj 2013 I förrgår sprang och näsandades jag under 3,5 km. För första gången i mitt vuxna liv sprang jag UTAN att få håll, UTAN att få kramp i vaderna, UTAN att bli trött. Jag tyckte om att springa och det har jag inte gjort på många år.

Jag är pollenallergiker men det märkte jag inget av, jag är förundrad och glad. Medveten Andning och Mindfulness har hjälpt mig att medvetandegöra och förbättra min andning. Andningen! Oj så viktig den är och väldigt “bortglömd”. En bra andning utgör själva grundstommen för god hälsa tror jag och balans är ytterligare en nyckelspelare. Tack ♥

Näsandning gör fiolen mer levande

April 2013 Jag är violinist och har testat att sova med tejpad mun de senaste 6 nätterna. Det var länge sedan jag sov så här bra!

Nyfiken som jag är har jag också testat att tejpa munnen när jag spelar violin. Jag blir mer närvarande och det blir en helt annan ton när jag spelar. Det är som att kommunikationen, när munnen är förseglad, tar sin väg ut genom händerna istället, och gör fiolen mer levande.

Sover så otroligt mycket bättre

April 2013 Har i hela mitt liv haft problem med sömnen. Aldrig kunnat sova på nya platser och vid minsta lilla ljud vaknade jag! Nu har jag börjat tejpa munnen, med några (rätt många) skrattanfall från mig och kommentarer från mannen på sover jag så otroligt mycket bättre 😀

Relaxatorn hjälper vid KOL

Mars 2013 Axel är en 87-årig man från Danmark med diagnosen KOL. Efter att ha använt Relaxatorn regelbundet i 1½ år har hans lungfunktion ökat från 21% till nästan 50% !!! Axel säger “Jeg har fået mod på livet igen och kan være både mand, far og farfar/morfar i familien – det er super dejligt. Så følg efter mig – gør noget effektivt og få dit liv tilbage”

Huvudvärken försvann med Relaxator

Januari 2013 Den här lilla prylen är fantastisk! Jag fick spänningshuvudvärk när jag kom från jobbet idag och vilade en stund, men det ville inte ge sig, så jag funderade om jag skulle ta en ipren, men bestämde mig i stället för att testa Relaxatorn. Efter 10 minuters medveten andning försvann huvudvärken!! Helt fantastiskt!

Relaxatorn hjälper vid ångest

November 2012 Har haft problem med ångest, sömnsvårigheter, stress m.m. i många år. Har nu tränat med Relaxatorn i 23 dagar, 2 gånger 15 minuter. Så här långt mår jag riktigt bra…har inte behövt använda lugnande en enda gång.

Bättre kondition efter stroke och hjärtflimmer

November 2012 Min “andningsträning” fick börja från schratch. I ryggsäcken har jag en stroke samt hjärtflimmer. Ingen ork, ett trappsteg vila o.s.v. Backar och trappor var pest och pina. Jag var inte direkt andfådd det var bara det att luften tog slut, det fanns ingen “luft utanför luften”.

Idag klarar jag trappor och backar bra och slipper stanna efteråt. LYCKA. Så helt klart, så är du en del av mitt bättre hälsotillstånd, med din föreläsning och bok.

Tejpad mun på natten ger fantastisk effekt

November 2012 Jag har tejp på munnen under natten och det får jag säga att det gav effekt med en gång, jag vaknar inte på natten och jag behöver inte gå på toaletten, känner mig pigg på morgonen och långt ut på kvällen känner också en annan närvaro och fokusering, helt fantastiskt.

Medveten andning behövs MASSOR, verkligen massor!

Oktober 2012 Igår tränade jag medveten andning med 70 st 13-åringar (uppdelade i 3 grupper). Från en början hängde de mest i taket, boxade på varandra, fixade och trixade med sina telefoner OCH andades ytligt, snabbt, med öppen mun och högt upp. Jag och min kollega hade ett yogapass där jag la in en hel del andningsträning. Det sista vi gjorde var en gemensam meditation, oj vilken stark upplevelse! Tårarna trillade när jag såg hur andningen började sätta sig och hur totalt avslappnade hela gruppen blev, vilken energi! Det var oerhört vackert ♥ Det som dock slog mig var att Medveten andning behövs MASSOR,verkligen massor! Jag är så peppad att sprida kunskapen vidare. Redan nästa vecka får jag chansen igen, längtar 🙂

Mitt sexliv är bättre än nånsin

Augusti 2012 Jag såg artikeln i Dagens Industri där du sprang ett halvmaraton med förtejpad mun och tänkte att jag måste ringa dig. Jag är 78 år och potensen är fanken inte dålig.

Mitt sexliv är bättre än nånsin, nästan som hos en tonåring! Det har kommit de sista åren och jag är övertygad om att den största orsaken är det faktum att jag tejpat munnen på natten de senaste 5 åren.

Samma puls efter 11 timmars löpning som i början av loppet med näsandning

Juli 2012 Ett par intressanta reflektioner från ultralöparen Markus Avén, 52 år, som sedan fem veckor alltmer börjat andas genom näsan vid träning och tävling: ”Under ett 10-milslopp nyligen som tog ca 9½ timme hade jag ingen energidipp alls, vilket inte är normalt för mig. Vid ett annat lopp på 12,5 mil hade jag samma puls efter 11 timmars löpning som i början av loppet. Normalt ligger min puls 10 slag högre. Det kan ju vara så att jag är i mitt livs form, men jag kan inte låta bli att tro att det faktum att jag andas mer genom näsan än tidigare spelar in.

Sömnapnéer, huvudvärk och blodtryck bättre med tejpad mun på natten

Juli 2012 En kvinna och hennes man gick en andningskurs våren 2011. Hon säger: ”Min man tejpade munnen på nätterna ett tag efter kursen och upplevde förbättringar men föll sedan tillbaka i slentrian och slutade tejpa. I våras hade han huvudvärk varje morgon när han vaknade – och högt blodtryck. Jag sov också dåligt eftersom jag ständigt vaknade av att han hade sömnapnéer och i princip slutade andas vilket gjorde mig orolig. Så kom han plötsligt på att han skulle tejpa munnen igen! (Hustrutjat hjälper ju sällan så det avstod jag ifrån!)

Och nu vaknar han utan huvudvärk och blodtrycket börjar bli bättre. En natt råkade tejpen falla av och han fick sömnapnéer igen. Då märkte jag verkligen hur stressad jag hade varit i min egen sömn av att han andades dåligt. Jag är glad att han nu tejpar varje natt så att jag också får sova. Bra sömn är verkligen viktigt för hälsan.”

TACK för att du inspirerar mig! ♥

Juli 2012Jag vill att du ska veta att du inspirerar så in i Norden…. Jag körde mitt bästa springpass någonsin häromdagen. 8,6 km på 47 min med 100% näsandning. Ingen träningsvärk dagen efter. TACK för att du inspirerar mig!

Specialistläkare fascinerad över den snabba effekten

April 2010 Jag är mycket glad för att jag kom i kontakt med kursen i Medveten Andning. När jag påbörjade andningsträningen för snart 2 månader sedan var jag mycket stressad, både på grund av jobb och privatliv. Jag är fascinerad av den snabba och gynnsamma effekten på min hälsa som kom tack vare de enkla andningsövningarna.

54-årig kvinnlig specialistläkare

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks