Mindre huvudvärk och markant ökad livskvalité tack vare sleep tape

Mindre huvudvärk och markant ökad livskvalité tack vare sleep tape

År 2001 skadade jag mig i samband med en snowboardolycka. Jag hade ofta en massiv smärta i huvudet och fick äta en del smärtstillande. 2006 blev jag påkörd bakifrån i min bil på E18 vilket ökade min smärta otroligt mycket. Jag hade något i kläm, det kände jag. I desperation då ingen i Sverige kunde hjälpa mig grep jag efter ett halmstrå och stelopererade nacken i Tyskland i april 2007. Jag blev tillfälligt av med min smärta, men tyvärr så fick jag snart nog mer smärta.

Fruktansvärd smärta

Det visade sig 2011 att allt material som opererats in i nacken och bakhuvud var trasigt, så det måste tas ut. Kom till Uppsala och fick allt uttaget, samt att jag fick en mindre steloperation på de två översta kotorna. Denna operation gick jättebra, jag var fri från huvudsmärtan, men då jag är så liten så var de skruvar man fixerat kotorna med, för stora. Då de skavde mot bakhuvudet togs de bort när benmassan läkt, i mars 2012.

Det ledde dock till komplikationer med nerverna i bakhuvudet och den smärta jag då upplevde är den värsta någonsin. Jag kunde inte ligga, inga smärtstillande hjälpte osv. Väntar fortfarande på en friläggning av dessa nerver.

Insåg hur stor betydelse andningen har

Hösten 2013, augusti närmare bestämt, kom jag i kontakt med en yogagrupp på Facebook. I denna grupp lärde jag mig hur stor betydelse andningen har, för det var det enda jag kunde starta med. Sen kom jag genom ett tips in på Medveten Andning, och blev jättenyfiken då det fanns så bra historier, speciellt om näsandning och att många sov bättre.

Samtidigt hade min man fått mer och mer sömnapné tillbaka. Han opererades för ett antal år sedan, med bra resultat, men helt borta var det ju inte och nu hade det blivit sämre. Så jag frågade om jag skulle beställa en Relaxator och det var han med på. Han startade med Relaxatorn och blev jättemycket bättre. Påsarna under ögonen blev mindre, vilket han har en tendens att få vid trötthet och stress. Själv fick jag så ont pga min svaga muskulatur att jag fortfarande inte använt den.

Tejpad mun på natten gör underverk

Efter en tid då vi haft en utmaning i yogagruppen att andas genom näsan i en månad, i allt vi gör i vardags och träning, så bestämde jag mig för att testa att tejpa munnen på natten. Det är nu fem månader sedan och jag märkte med en gång att jag hade mindre ont och hade sovit så mycket bättre! Tänkte det var en tillfällighet men jag vet nu att jag sover inte alls lika bra och är inte lika utvilad utan tejpen! Jag är så glad över tejpen 😀 !

Min man har tagit längre tid på sig att ta till sig tejpen. Han fick lite panik, men testade till slut och har hållit på nu i ca två månader. Redan första morgonen, jag vaknar alltid före, så märkte jag att han snusade och sov lugnt. Ögonen har blivit klarare och han känner sig mer utvilad. Så nu sover han hela natten utan uppehåll och han snarkar knappt något!

Mindre rynkor kring munnen

Själv kan jag sova mellan 7-9 timmar, helt otroligt, när gjorde jag det sist liksom? Faktiskt, inser jag i skrivande stund, är det hela 15 år sedan då jag gick in i väggen. Sedan dess har jag inte kunnat sova djupt och trots att jag var trött vaknade jag redan runt 4-5 på morgonen, oftast med stor smärta i nacke och huvud.

Och det finaste av allt är att jag nu tack vare tejpen kan ligga kvar på morgonen, utan samma smärta som förut. Inte spänd i ansikte eller käkar, och det syns även på mina läppar och dragen kring munnen. Läpparna har blivit lite fylligare och rynkorna runt mun mindre. En bonus vill jag säga 😀

Jag har även ett annat lugn, jag mår bättre över lag, jag har inte lika ont i diafragman som jag hade innan, antagligen för jag var spänd när jag sov. Säkert fler saker som hänt som är diffusa som jag inte kan ta på, men jag mår bättre och det är ett stort steg!! En framtid, med mindre smärta.

Ska även testa Relaxatorn nu när jag har mindre smärta.

Annica Gunnarsson, 47 år, sjukpensionär, Hammarö

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks