Wow, påsarna under mina ögon är puts väck!

Wow, påsarna under mina ögon är puts väck!

Låt mig börja med att berätta vad jag INTE är. Jag är inte någon som tror på saker. Jag kräver bevis för att ta saker på allvar. Jag håller inte på med fitness, new age, meditation, yoga-hokus pokus. Alla ni som tror på sånt, ta inte illa upp, ni finner säkert fördelar med det – det är bara inte min grej. Jag är inte en person som tränar. Alls. Jag är den överlägset lataste person man kan tänka sig. Jag går ut med mina hundar. Punkt. Jag dansar salsa. Inget mer. Jag lagar inte mat. Jag har under hela mitt vuxna liv levt på kakor, smörgåsar och kaffe med obscena mängder socker i. På allvar. Jag är rätt ointresserad av mat. Och det är anledningen till att jag har problem med blodcirkulationen.

Så varför skulle då jag ha haft sån TUR (för jag har insett att det verkligen var tur) att ha snubblat över nåt som BodyStream koldioxid-torrbad? Tja, min ländrygg har plågat mig i tio år snart. Och jag har fått problem med mitt lymfsystem och mina blodvärden lämnar mycket övrigt att önska. Jag lider av konstant järnbrist och mitt hemoglobin var vid ett tillfälle så lågt att min läkare ringde mig i hysteri för att kolla att jag inte låg avsvimmad och döende på badrumsgolvet – för att sen omedelbart skicka mig till sjukhuset för att få en blodtransfusion.

Av den anledningen har min läkare gett mig en ny diet att följa, vilket har vänt upp och ned på mitt liv. Ingen laktos, inget gluten och inte endaste gnutta socker igen i resten av mitt liv. Jag tycks ha överdoserat på såna godsaker. Eller rättare, min kropp har fått nog. Att plötsligt lägga om min livsstil gjorde mig villig att lyssna på en god vän som verkligen brinner för konceptet Medveten Andning. Hennes passion ledde henne till en av världens främsta andningsexperter, Anders Olsson. Han håller på att utveckla nåt han kallar BodyStream, som än så länge inte finns på marknaden, men han var storsint nog att låta min väninna utföra en mindre studie på personer hon trodde skulle bli hjälpta av hans uppfinning. Hon kom att tänka på mig och min kroniska ryggsmärta, mina problem med lymfan och mina ständigt iskalla händer – vilka skvallrar om usel blodcirkulation. Hon frågade om jag ville prova dräkten – vilket jag i mitt alldeles nya sinnestillstånd tackade ja till.

JAG ÄR SÅ HIMLA GLAD ATT JAG SA JA!!

Dag 1 – Sov som en stock hela natten

BodyStream är en dräkt man sätter på sig, där man sen suger ur all luft och fyller dräkten med koldioxid (CO2). Låter det futuristiskt? Det ser i alla fall ut som en rymddräkt – så ja! Innan jag satte på mig dräkten fick jag en lokal massage av ländryggen – min ärkefiende – för att värma upp musklerna och göra dem än mer mottagliga för koldioxid. Sen hoppade jag in i dräkten. Luften sögs ut, CO2 pumpades in. Jag kände mig som Violetta Fagervy i Kalle och Chokladfabriken, flickan som ständigt tuggar tuggummi och förvandlas till ett jättelikt blåbär. Sen la jag mig ner och lät kraften hos CO2 göra sitt.

En långsam, varm, omfamnande känsla kom över mig. Mina händer liksom kittlade lite – som om de plötsligt badats i ren och skär lycka. Efter ett tag blev jag lite yr, men det gick över. Efter 30 minuter var det dags att lämna min varma, trygga BodyStream-kokong.

Innan jag hoppade in i dräkten tog jag mig för att hitta på en jämförelserörelse för att se om dräkten haft nån effekt. Jag böjde mig så långt framåt jag kunde – som för att röra vid golvet – vilket jag inte har kunnat göra på åtminstone fem år. Mina händer nådde inte längre ner än halva mina vader. Direkt efter koldioxidbadet provade jag igen. Den här gången kunde jag utan problem böja mig framåt ända tills min mage låg emot mina lår, och mina fingrar nådde golvet! Jag vet inte om jag NÅGONSIN har kunnat göra det. Men bara några minuter efter behandlingen kunde jag det.

Den natten sov jag utan att vakna en enda gång. Vanligtvis vaknar jag cirka tio gånger per natt, mer eller mindre varje gång jag byter sovställning, eftersom alla skiftningar känns som tortyr. Mina höfter och min rygg brukar ömma oerhört. Jag sov ostört natten igenom. Helt ofattbart! Jag hade tårar i ögonen.

Dag 2 – Baksmälla

Jag måste erkänna att jag inte vet hur en baksmälla känns eftersom jag aldrig har varit full, men jag inbillar mig att det känns ungefär som jag kände mig dagen efter behandlingen. En konstant, molande huvudvärk och lätt illamående. Och ja, till slut spydde jag. Jag skäms inte för att erkänna att jag tillbringade större delen av dagen i sängen (jag var ledig så jag hade förmodligen slöat i sängen med en Netflix-serie i alla fall) under mina tre hundar. Jag kände ingen smärta alls i ländryggen – men huvudvärken och illamåendet höll i sig hela dagen… Sen följde ännu en natt utan sömnavbrott.

Dag 3 – Påsarna under mina ögon var PUTS VÄCK!

Jag klev in i badrummet på morgonen för att duscha – såg mig själv i spegeln och nästan svimmade! Påsarna under mina ögon var PUTS VÄCK! Jag har haft mörka ringar och påsar under ögonen sen jag var 13 – nu var svullnaden försvunnen! De mörka ringarna var kvar – men de svullna ICA-påsarna under mina ögon var borta. Som att vinna på lotto!

Dag 4 – Vart har min smärta försvunnit

Jag vaknade efter ännu en smärtfri natts sömn, gick ut med hundarna på en långpromenad och halvvägs igenom, mitt i skogen inser jag att jag inte känner den ständiga smärtan i min ländrygg som alltid smyger sig på – och mina höfter gnäller inte heller. Vad är detta för trolldom?

Dag 5 – Mitt krokodilskinn är lent som en barnrumpa

Jag är ohejdat emot allt som har med att smörja in sig att göra. Det känns kladdigt, oljigt och ger mig en känsla av panik som bara försvinner när jag tvättat ansiktet eller duschat ren kroppen – vilket liksom förtar själva effekten med att smörja in ansikte och kropp. Av den anledningen brukar huden på mina ben under vinterhalvåret mest likna ett krokodilskinn. Ett fjälligt, torrt krokodilskinn. Efter BodyStream-behandlingen känns min hud mjuk, återfuktad och följsam. Nästan som en babyrumpa.

Jag längtar efter behandling nummer två! Kommer jag få uppleva fler mirakel? Jag sover redan smärtfritt, min ländrygg gör inte ont konstant och mina höfter skjuter inga pilar av smärta bara man snuddar vid dem. Jag ser vaknare, friskare – och vågar jag ens säga det – yngre ut eftersom jag inte är svullen under ögonen längre. Jag ser fram emot de effekter en fortsatt behandling med BodyStream kan medföra.

Victoria Heaps, 47 år, Stockholm, översättare

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks