Seniorgymnaster blir inte längre trötta tack vare näsandning

Seniorgymnaster blir inte längre trötta tack vare näsandning

Damerna på bilden är mellan 65 och 85 år unga. De har gymnastiserat under fler år under ledning av Andningsinstruktör Ingela Allansson. Under hösten har de på allvar tagit tag i andningens goda sidor och börjat med näsandning och olika andningsövningar i kombination med de fysiska aktiviteterna. Effekterna med mer styrka och uthållighet visade sig efter ca 8 veckor (de har ett pass i veckan). Deltagarna upplevde att de tack vare näsandningen inte längre blev trötta och ville höja tempot 🙂

Några deltagare har påtalat att de även utanför gymnastiken börjat tänka på sin andning. De som promenerar med stavar har på senare tid stängt munnen och känner att de orkar mer och de blir inte andfådda. De har samtidigt börjat lägga märke till andra motionärer som kämpar med öppen mun.

Medveten Andning hjälper när barnbarnen är extra påfrestande

En av deltagarna är aktiv utövare inom seniorgolf. Hon tog till sig av näsandningen på golfbanan och klarar nu påfrestande terräng med lätthet. En annan deltagare brukar ofta ta hand om barnbarnen och sedan hon blivit medveten om andningens goda effekter, har hon en större uthållighet då hennes barnbarn är extra påfrestande. Istället för att bli irriterad med spänning och andningsuppehåll som följd, så går hon åt sidan och drar några långa, låga (inte stora), medvetna andetag.

Ingela Allansson, Skövde

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks