Jag har nästan helt kunnat sluta med smärtstillande

Jag har nästan helt kunnat sluta med smärtstillande

Jag har levt många år med långvarig smärta och det gör natten till en mara. Märkt själv att jag vaknar torr i munnen och snarkar lite lätt. Nu teipar jag för munnen sedan ca nio månader och jag sover så gott. Sömnen är mycket jämnare och djupare och jag kan vakna och undra vad som hänt – då har jag sovit 7-8 timmar. Om jag missar att tejpa en natt så märks det direkt på sömnen som inte blir lika bra.

De senaste 15-20 åren har jag oftast inte kunnat sova mer än tre timmar i sträck innan jag vaknat på grund av smärtan. Förutom en whiplash-skada har jag fått inopererat en titan-axelprotes. Jag har också artros i axlar och ländrygg. Det innebär bland annat att jag bara kan sova på rygg, vilket ökar risken att hakan faller ned och jag munandas. Men med tejpen hålls käken på plats även i ryggläge.

Jag har nästan helt kunnat sluta med smärtstillande

Tidigare tog jag citodon tre gånger per dag och ibland när smärtan var extra stor tvingades jag även använda morfin-plåster. Nu har jag nästan helt kunnat sluta med smärtstillande.

Förutom att bli mrd medveten om min andning på dagtid och tejpa munnen på nattetid i ca nio månader har jag också tagit djävulsklo, MSM och kollodialt silver i åtta månader, vilket också har varit väldigt positivt för min hälsa.

Barbro Rosendahl, 69 år, Kalix

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks