Teamet bakom Medveten Andning

Medveten Andning växer och utvecklas kontinuerligt, vilket gör att visionen att metoden ska sprida sig över hela världen så sakteliga börjar bli verklighet. Förutom grundaren Anders Olsson, består teamet idag av Country Managers i Norge, Finland och Danmark.


Danmark

Lise-Lotte Bonné är Country Manager för Medveten Andning i Danmark sedan 1:e september 2017. – För tre år sedan startade jag företaget Øje-Blik för att arbeta med Medveten Andning. Oavsett om det handlar om sportsskador, olyckor, stress, prestationsångest, smärta eller andra problem så tar jag mina elever, kunder och klienter i handen och hjälper dem att hitta inre ro och bygga upp energi och styrka genom det medvetna andetaget.

Jag jobbar med en egen-utvecklad träningsform där jag använder det medvetna andetaget i kombination med mjuka rörelser, för att lära kroppen hitta tillbaka till en sund balans. De elever som deltar på träningspassen har ofta problem med stress, ångest, ilska och depression. En del söker sig också till mig för att få hjälp med att optimera sin prestationsförmåga inom sport, på jobbet eller andra områden.

Jag har en bred utbildningsbakgrund, bland annat militär, optiker och homeopat. Jag har mer än 1 000 timmars egen praktisk utövande av Medveten Andning, bl a 350 timmars träning och undedrvisning hos Master Zhenua Yang, Instruktörskurs i Medveten Andning hos Anders Olsson, och personlig utbildning hos den norske psykolog och neurospecialisten Kjell Standall.

Jag leder träningspass för mer än 80 personer varje vecka, tar emot enskilda klienter och använder också det medvetna andetaget för att hjälpa människor i näringslivet nå sina mål. Jag besitter en stor förmåga att läsa av mina klienters kroppar och se vad just den enskilde individen har för utmaningar och behöver för att överkomma dem.

Med nyfikenhet, uthållighet och genom att själv testa praktiskt har jag tagit fram ett stort antal övningar. Jag besitter en inre ro, styrka och hög energi som gör att gruppenergin under träningspassen hjälper alla deltagare att tillsammans utveckla sin potential. När du arbetar med mig möter du en andningscoach som ser vart du befinner dig just nu, vilka sidor som behöver förbättras och som långsamt hjälper dig till bättre balans. I andetaget finns människans största kraftkälla – andas och lev livet.
– Lise-Lotte Bonné


Norge

Lisa Korsgren är Country Manager för Medveten Andning i Norge sedan 1:e januari 2016. – Jag är ursprungligen från Falun i Sverige, men bor nu i Oslo. Jag har jobbat mer än 25 år i vården, som narkos- och psykiatrisjuksköterska. Under denna tid har jag upplevt att det traditionella hälsovårdssystemet inte har varit tillräckligt bra för att se människan som en helhet och kopplingen mellan kropp och själ. Det är uppenbart att sjukdom och hälsa är relaterat till andra livsbetingelser och faktorer än vad medicinska diagnoser och behandlingar tar hänsyn till.

Jag är fascinerad över sambandet mellan fysiska, psykiska och sociala förhållanden och självklart miljöns påverkan. Jag arbetar företrädesvis med kausal behandling, dvs orsak och verkan, snarare än traditionell symtombehandling.

Sedan 2008 driver jag min egna terapeutklinik där jag erbjuder mina kunder en mer integrerad medicinsk behandling, då jag ser hälsa i ett större perspektiv, vilket är i linje med den senaste forskningen. Som en del av detta har jag utbildat mig till Tankefältsterapeut, Instruktör i Mindfulness, Instruktör i TRE – Trauma/Tension Release Exercises, Lärare och Terapeut i Medicinsk Yoga och Instruktör i Medveten Andning.

Med Medveten Andning har den saknade pusselbiten fallit på plats, den sista pusselbiten om varför vi drabbas av sjukdomar. Jag upplever att alla patienter jag träffar i mitt arbete på sjukhuset behöver andningsvägledning. Hälso- och välbefinnandeeffekten upplevs oftast av patienterna direkt och kan också mätas och bekräftas av medicinsk utrustning, exempelvis högre syrgasmättnad i blodet.

Samma situation med kunder i min privata klinik – i stort sett alla behöver träna sig tillbaka till en naturlig andning. Jag jobbar med att sprida Medveten Andning i Norge genom att arrangera kurser, håller föredrag och undervisar blivande MediYoga instruktörer. I mitt arbete som specialist-sjuksköterska arbetar jag aktivt för att integrera Medveten Andning inom sjukvården.
– Lisa Korsgren


Finland

Jeanette Szymanski är Country Manager för Medveten Andning i Finland sedan 1:e juli 2017. – Sedan 2010 driver jag företaget Charisma Consulting där jag jobbar som NLP-Tränare, coach och föreläsare inom personlig utveckling. Jag har gått flera olika utbildningar och kurser, såväl nationellt som internationellt, inom personlig utveckling och NLP och därmed skaffat mig mycket erfarenhet och ett stort förråd med verktyg för livet som jag delar med mig av i mina föreläsningar, kurser och coach-sessioner.

Jag brinner för att kunna hjälpa människor att leva sitt liv fullt ut. Den stora anledningen till att mina klienter kommer till mig är jag hjälper dem nå sina mål. Min roll är att guida dem igenom deras inre resor och hitta deras livsuppgift.

När företag anlitar mig så jobbar vi med att förbättra kommunikation mellan de anställda och forma arbetsgrupperna till ett team som drar i samma riktning. Vid parrelations-coachning handlar det också mycket om att lära sig kommunicera med varandra och att förstå varandras olika behov. Jag har en genuin vilja att få människor att växa och nå en högre medvetenhet om både sig själva och andra.

Jag är övertygad om att vi alla kom hit av en orsak. När vi hittar vår livsuppgift så börjar saker och ting falla på plats. Vi får momentum, energi och flow när vi är i kontakt med den vi är ämnade att vara och det vi är ämnade att göra. När jag får möjlighet att hjälpa människor med detta ger det mig i sin tur kontakt med min livsuppgift! Mitt arbete tillåter mig alltså att hålla på med det jag ska göra.

Efter en olycka i somras har jag hamnat på ett längre rehabiliteringsprogram, och då är det en självklarhet att jag andas i Relaxatorn vid varje övning jag gör. Förutom det, så använder jag Relaxatorn då jag arbetar vid datorn, gör yoga, motionerar, kör bil samt då jag vaknar upp till en ny dag, och före jag somnar in till en ny natt.
– Jeanette Szymanski


Sverige

Anders Olsson är grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn, tagit fram Relaxator, Sleep Tape, andningstestet Andningsindex, Stresstestet – kamp/flykt/frys-index, och nu senast apparaten BreathIQ.

– Jag är en passionerad andningsnörd som hoppas kunna förändra världen till en mer kärleksfull plats genom att inspirera människor till att förbättra sina andningsvanor. Jag älskar att träna och sprang en gång ett halvmaraton med silvertejp över munnen, dels för att visa att det är möjligt att springa och endast andas genom näsan och dels för att få en och annan idrottare att börja fundera över hur de andas vid träning och tävling. Läs mer om Anders >>