Om oss

Teamet bakom Medveten Andning

Medveten Andning växer och utvecklas kontinuerligt, vilket gör att visionen att metoden ska sprida sig över hela världen så sakteliga börjar bli verklighet. Förutom grundaren Anders Olsson, består teamet idag av Country Managers i Norge och Finland.

Norge

Lisa Korsgren är Country Manager för Medveten Andning i Norge sedan 1:e januari 2016. – Jag är ursprungligen från Falun i Sverige, men bor nu i Oslo. Jag har jobbat mer än 25 år i vården, som narkos- och psykiatrisjuksköterska. Under denna tid har jag upplevt att det traditionella hälsovårdssystemet inte har varit tillräckligt bra för att se människan som en helhet och kopplingen mellan kropp och själ. Det är uppenbart att sjukdom och hälsa är relaterat till andra livsbetingelser och faktorer än vad medicinska diagnoser och behandlingar tar hänsyn till.

Jag är fascinerad över sambandet mellan fysiska, psykiska och sociala förhållanden och självklart miljöns påverkan. Jag arbetar företrädesvis med kausal behandling, dvs orsak och verkan, snarare än traditionell symtombehandling.

Sedan 2008 driver jag min egna terapeutklinik där jag erbjuder mina kunder en mer integrerad medicinsk behandling, då jag ser hälsa i ett större perspektiv, vilket är i linje med den senaste forskningen. Som en del av detta har jag utbildat mig till Tankefältsterapeut, Instruktör i Mindfulness, Instruktör i TRE – Trauma/Tension Release Exercises, Lärare och Terapeut i Medicinsk Yoga och Instruktör i Medveten Andning.

Med Medveten Andning har den saknade pusselbiten fallit på plats, den sista pusselbiten om varför vi drabbas av sjukdomar. Jag upplever att alla patienter jag träffar i mitt arbete på sjukhuset behöver andningsvägledning. Hälso- och välbefinnandeeffekten upplevs oftast av patienterna direkt och kan också mätas och bekräftas av medicinsk utrustning, exempelvis högre syrgasmättnad i blodet.

Samma situation med kunder i min privata klinik – i stort sett alla behöver träna sig tillbaka till en naturlig andning. Jag jobbar med att sprida Medveten Andning i Norge genom att arrangera kurser, håller föredrag och undervisar blivande MediYoga instruktörer. I mitt arbete som specialist-sjuksköterska arbetar jag aktivt för att integrera Medveten Andning inom sjukvården.
– Lisa Korsgren

Finland

Jeanette Szymanski är Country Manager för Medveten Andning i Finland sedan 1:e juli 2017. – Sedan 2010 driver jag företaget Jeanette.fi där jag jobbar som NLP-Tränare, mental coach och föreläsare inom personlig utveckling. Jag har gått flera olika utbildningar och kurser, såväl nationellt som internationellt, inom personlig utveckling och NLP och därmed skaffat mig mycket erfarenhet och ett stort förråd med verktyg för livet som jag delar med mig av i mina föreläsningar, kurser och coach-sessioner.

Jag brinner för att kunna hjälpa människor att leva sitt liv fullt ut. Den stora anledningen till att mina klienter kommer till mig är jag hjälper dem nå sina mål. Min roll är att guida dem igenom deras inre resor och hitta deras livsuppgift.

När företag anlitar mig så jobbar vi med att förbättra kommunikation mellan de anställda och forma arbetsgrupperna till ett team som drar i samma riktning. Vid parrelations-coachning handlar det också mycket om att lära sig kommunicera med varandra och att förstå varandras olika behov. Jag har en genuin vilja att få människor att växa och nå en högre medvetenhet om både sig själva och andra.

Jag är övertygad om att vi alla kom hit av en orsak. När vi hittar vår livsuppgift så börjar saker och ting falla på plats. Vi får momentum, energi och flow när vi är i kontakt med den vi är ämnade att vara och det vi är ämnade att göra. När jag får möjlighet att hjälpa människor med detta ger det mig i sin tur kontakt med min livsuppgift! Mitt arbete tillåter mig alltså att hålla på med det jag ska göra.

Efter en olycka i somras har jag hamnat på ett längre rehabiliteringsprogram, och då är det en självklarhet att jag andas i Relaxatorn vid varje övning jag gör. Förutom det, så använder jag Relaxatorn då jag arbetar vid datorn, gör yoga, motionerar, kör bil samt då jag vaknar upp till en ny dag, och före jag somnar in till en ny natt.
– Jeanette Szymanski

Sverige

Anders Olsson är grundare av konceptet Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn, tagit fram Relaxator, Sleep Tape, andningstestet Andningsindex, Stresstestet – kamp/flykt/frys-index, och inom kort lanseras apparaten BreathIQ som mäter din inre stressnivå genom att analysera andetaget.

– Efter att i hela mitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har jag haft turen att stöta på verktyg som hjälpt mig slappna av och hitta mitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra min andning, vilket ledde till att jag beslutade mig för att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har tiotusentals människor fått en bättre hälsa och ökad livskvalité bara genom att göra något till synes så enkelt som att förbättra sin andning.

Min vision är – Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget 🙂 Läs mer om Anders >>
– Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Scroll to Top