Visdom från Norden: Andningens stora påverkan på vårt liv

Anders Olsson Media Leave a Comment

Jannecke Øinæs intervjuar Anders Olsson i sin YouTube-kanal Wisdom From North. Intervjun är på ca fyrtio minuter. Jannecke debuterade som sjuåring i Les Miserables och har sedan dess jobbat som skådespelare, sångerska och musikalartist i Norge och USA. Under 2012 realiserade hon sin dröm om att jobba med det hon inspireras allra mest av -Att samtala med människor om “meningen med livet”. Jannecke har gjort över 300 intervjuer, som har fler än2,5 miljoner visningar, med allt ifrån kungligheter till framstående, nytänkande forskare.

Så här presenterar Jannecke intervjun:

Medveten Andning och dess påverkan på alla aspekter av vårt liv

Anders Olsson lär människor att andas och har forskat inom Medveten Andning på heltid sedan 2009. Han är författare till boken Medveten Andning (The Power of Your Breath).

Anders historia:
1990 startade Anders eget företag och började importera datorer från Taiwan. Femton år senare hade han uppnått sina “drömmar” när han sålde företaget. Men i jakten på pengar, prylar och “framgång”, kände han att det var något som saknades. Han kände sig utarbetad och dränerad på energi.

Till slut insåg han att det var upp till honom själv att göra de förändringar som krävdes för att hitta tillbaka till sin inre glöd och livslust. Han sålde sitt företag och startade hälsoföretaget Sorena AB hösten 2005. Anders översatte bland annat några hälsoböcker från engelska till svenska och när han letade efter en ny bok att översätta fann han sin nya passion – andningens djupgående betydelse för alla aspekter av vårt liv.

Anders började forska i ämnet och experimentera med olika andningsmetoder och tekniker och snart nog utvecklade han ett eget koncept som faktiskt har förändrat hans liv på alla plan. Medveten Andningsträning har vuxit fram ur hans egna erfarenheter, böcker, tillgänglig forskning inom avslappningstekniker, yoga, qigong, Buteyko-metoden, mental träning och kroppsmedvetenhet såväl som feedback från tusentals kursdeltagare, elitidrottare och kunniga läkare, terapeuter samt många andra kloka människor.

Lyssna på intervjun

Liknande intervju, fast på engelska

Är Medveten Andning något för dig?