Stresspodden: Andas dig frisk

Jag hade nyligen ett intressant samtal med härliga energiknippet Petra Sundqvist som driver Stresspodden, tillsammans med Maria Helander. Resultatet av vårt samtal blev ett podcast-avsnitt som Stresspodden beskriver såhär: Andningen är det mest kraftfulla verktyg vi har i stresshantering. Det är enkelt, gratis och något vi har med oss var vi än är. Kanske är det därför som många suckar och ber oss som stresscoacher om andra tips. För att det är för enkelt.

Glass, pizza och läsk. Det var vad Anders kropp och hjärna skrek efter när han i forskningssyfte andades enbart med munnen under 10 dagar. Stresspodden snackar med Sveriges andningsexpert, Anders Olsson, för att fördjupa oss i det här med hur andning påverkar hälsa. Och som Anders upplevde i forskningsprojektet, hur fel andning skapar ohälsa på några få dagar.

Vi börjar intervjun med att ställa några sant eller falskt-frågor till Anders:

  • Andas i en papperspåse för att minska ångest, är det sant eller falskt att det funkar? – Sant
  • Vi får syrebrist av att vi andas mer? – Sant
  • Vi får syrebrist av att vi andas mer? – Sant
  • Vad vi äter kan påverka andningen? – Sant
  • Vi får en ökad blodcirkulation om vi tar ett fotbad med bikarbonat? – Sant
  • Rätt andning minskar åderbråck? – Sant

Häng med oss om du vill få reda på varför de här grejorna funkar.

Lyssna på intervjun

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen