Medveten Andning omnämns i Ben Greenfields bok BOUNDLESS

Intresset för Medveten Andning ökar allt mer, vilket är väldigt glädjande. Ben Greenfield, New York Times bästsäljande författare, ligger just nu etta på Amazon med sin nya bok BOUNDLESS, där han rekommenderar både min bokRelaxator, att tejpa munnen på natten och skriver att min artikel Andas mindre – Lev längre är fantastisk. BOUNDLESS har blivit väldigt väl mottagen och på mindre än en månad har den fått 352 betyg på Amazon. I genomsnitt ligger de på 4,9 av 5 och hela 95% av de som röstat har gett den 5 av 5 möjliga.

Om Relaxatorn skriver Ben så här:
Förutom att göra din andning mera rytmisk, långsam och avslappnad, stimulerar också Relaxatorn din diafragma att jobba effektivare, vilket säkerställer att luften du andas in når de nedre delarna av dina lungor. Eftersom du tvingas till en lägre andningsrytm när du använder den aktiveras också den parasympatiska delen av ditt nervsystem, vilket är bra om du till exempel kollar dina e-mail eller sitter fast i en bilkö. Du kan också använda Relaxatorn när du lagar mat, klipper gräset, rensar i garaget eller gör andra aktiviteter där du vill ha ett subtilt sätt att träna din andning.

Vidare skriver Ben;
Ett andningskoncept som vi inte gick igenom i andningskapitlet, är ganska fascinerande och direkt kopplat till vår livslängd. Min vän och före detta podcast-gäst Anders Olsson har studerat livslängden hos en djur i relation till deras energianvändning, ämnesomsättning och syre-användning. I hans fantastiskt blog ”Andas Mindre – Lev Längre”, menar han att en gemensam nämnare för djur med lång livslängd, som den nakna ökenråttan, fladdermusen, myrpiggsvinet, grönlandsvalen och grönlandshajen är att de alla har en långsam andning och hög tolerans för koldioxid. En snabb och ytlig andning hänger ihop med låg koldioxidtolerans medan djup avslappning och att andas lågt och långsamt hänger ihop med en hög tolerans för koldioxid.

Tejpa munnen på natten

Ben blev introducerad till att tejpa munnen på natten av vår gemensamma vän, Ron Penna. Ron är medgrundare och fd VD för Quest Nutrition, ett företag han nyligen sålde för en miljard dollar (närmare tio miljarder svenska kronor). Ron har upptäckt fördelarna med Medveten Andning och säger:

Jag har nu tejpat munnen i princip varje natt i snart tre år vilket förbättrat min sömn, sänkt min puls och ökat min tolerans för koldioxid. Jag har tipsat mina vänner och Sleep Tape är troligtvis det bästa hälsoråd jag sett då de flesta valt att fortsätta.

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är ”Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Scroll to Top