Hälsosant Podcast: Varför du aldrig ska andas genom munnen igen

Caroline Werling intervjuar Anders Olsson i hennes podcast Hälsosant. Intervjun är på ca en timme. Att alltfler är nyfikna på Medveten Andning bekräftas av statistiken som visar att det är ett av de populäraste podcast-avsnitten. Så här presenterar Carolina intervjun:

Varför du aldrig ska andas genom munnen igen

Vi alla andas, varje dag, från dagen vi föds till dagen vi dör. Det gör vi automatiskt. Vi behöver inte tänka på det. Men tänk om det var så att sättet du andas på kan påverka hur du mår? Och om det till och med är så att du med ganska stor sannolikhet andas på ett sätt som gör att du mår sämre än vad du behöver göra. Troligtvis är det så.

Om man blir medveten om sin andning kan man förbättra tillstånd som högt blodtryck, snarkning, dålig sömn och smärtproblematik för att nämna några tillstånd. Anders Olsson från Medveten Andning har arbetat med just andningen i flera år och har fått uppleva fantastiska resultat från sina klienter och kursdeltagare genom åren. Han har hjälpt allt från elitidrottare, läkare och terapeuter att förbättra sin hälsa genom att lära dem att andas bättre. Lyssna på dagens avsnitt och du kommer aldrig vilja andas genom munnen igen.


Bröstandning och snabb andning står i direkt korrelation till högt blodtryck. Om vi sänker vår andning minskar vårt blodtryck.
– Anders Olsson


Det här pratade vi om:

 • Att vi andas är inga konstigheter men HUR vi andas är viktigt
 • Är din andning hotat är ditt liv hotat
 • Hur ska du andas? Hur mycket ska du andas?
 • Varför det inte är bra att andas för mycket
 • Varför du varken ska andas in eller ut genom munnen
 • Hur du ska andas när du tränar
 • Varför Anders dissar Marit Bjørgens andning
 • Varför Anders sprang en halvmara med silvertejp runt munnen
 • Hur det påverkar dig negativt att sova med öppen mun
 • Hur du kan bli av med din snarkning en gång för alla
 • Hur andningen påverkar smärta, astma och högt blodtryck
 • Vad i hela friden näsandning och Viagra har gemensamt
 • En enkel andningsövning du kan göra för att komma ner i varv

Nu andas ingen genom munnen någonsin igen! OK?
/Carolina

Lyssna på intervjun

Lyssna på intervjun på Podtail

Är Medveten Andning något för dig?

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen