Grundkurs Frågor och Svar

Fråge- och Svarswebinar hålls på Zoom några gånger per år. Om du inte kunde vara med live så kan du ta del av inspelningarna här.

Hur hänger lågt blodtryck ihop med andningen och kan man kan andas sig till ett mer normalt blodtryck om det är lågt?
Var kan jag hitta forskningen på ökade samt minskade antalet hjärtattacker som nämns i lektion 11? Har man forskat på det i flera år eller enbart under ett år?
Vad beror det på att många blir snuviga när dom äter och/eller utför fysisk aktivitet?
Många använder uttrycket “andas ner i magen” eller “fyll magen med luft”, men visst är det väl endast lungorna som fylls med luft? Är det något mer än diafragman som gör så att det ser ut som att hela magen fylls med luft?
Kan man klara sig utan diafragman eller en skadad diafragma?
När vi yogar och kopplar på maglåset kan det kännas svårt att få diafragman att sänka sig, hur tänker du kring det?
Är Ujjayi-andning bra?
Varför får man håll?
En klient hörde en läkare på radion säga att det inte finns några vetenskapliga bevis för att tejpning av munnen på natten hjälper mot snarkning. Har du något bra råd på svar till klienten?
Hur ofta rekommenderar du att vi gör övningen “hålla andan och räkna steg” för att öka koldioxidtrycket?
Hur ofta kan man ta koldioxidbad? Finns det några risker med att ta alltför många koldioxidbad?
Finns det tips på andningsövningar i Instruktörskursen?
Hur kan jag som personlig tränare och blivande andningscoach vägleda klienter i bättre andning inom träningen utan att avråda från högintensiv träning?
Vi har lärt oss att med näsandning vid fysisk aktivitet kan vi skapa mer energi pga att vi kan förbränna fett med syre. När/hur snabbt börjar kroppen skapa energi med hjälp av fettet? Krävs det inte mer “energi” av kroppen om den ska förbränna fettet?
Jag antar att känslan av rossel har med slem och trånga luftvägar att göra, men om du upplever det nästan nere i midjan eller vid diafragman och i samband med när du vrider dig, kan det ha med lungorna eller spända andningsmuskler att göra?
Rapar vid andningsträning, användning av Relaxatorn och inXhale-övningarna. Vad beror det på?
Precis när jag somnar täpps luftvägarna för, troligtvis av tungan, det blir som en apné. Vrider jag sedan huvudet åt sidan eller uppåt brukar det inte ske, vad beror det på? Och kan man göra något för att förhindra eller förbättra det?
Om man är för trång och spänd i bröstmuskler och muskler kring axlar så att man ej får kontakt att mäta puls och syremättnad med en pulsoximeter i vissa av fingrarna. Vad rekommenderar du att göra förutom andningsträning, stretch- och rörelseövningar för musklerna?
Är det en bra eller dålig idé att träna käken (och därmed vidga luftvägarna) genom att tugga hårda saker och hårt tuggummi?
Kan du definiera vad du menar med det lilla andetaget?
Sambandet mellan kondition och lungkapacitet. Eller kan det vara olika saker? Kan man ha en bra kondition trots försämrad lungkapacitet och en bra lungkapacitet trots dålig kondition? Båda är väl färskvaror som behöver tränas kontinuerligt eller hur ligger det till?
Jag undrar hur hårt man ska blåsa ut när man använder Relaxatorn. Jag har en tendens att bli lite spänd och nästan lite andfådd. Gör jag fel?
Jag skulle vilja få en genomgång av balansen mellan syre och koldioxid i kroppen och varför man inte ska syresätta blodet för mycket. Vad har koldioxiden för funktion i kroppen och varför är den viktig? Och för vilka organ?
Hur kan man med hjälp av andningsträning minska röksug? Finns det några tekniker eller övningar för det?
>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen