Snabbare återhämtning med näsandning efter intervallträning

När jag tränar kör jag bl a ett 1-timmespass där jag var tredje minut simmar 50 meter under vattnet. Det tar ca en minut att simma de 50 metrarna under vattnet och när jag kommer upp till ytan tar jag några snabba andetag genom munnen, men redan efter ca 5 sekunder andas jag genom näsan igen. Efter ca 2 minuters vila simmar jag återigen 50 meter under vattnet.

Det jag märker är en tydlig skillnad i att jag återhämtar mig mycket snabbare under 2-minutersvilan, när jag börjar andas genom näsan så snabbt som möjligt efter prestationen under vattnet.

– Ulf Dextegen, 50 år, Stockholm, hypnosinstruktör, fridykare. Klarar att hålla andan i 9 minuter och innehar två VM-brons

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen