Näsandning tog mig till toppen av Kilimanjaro

Mission completed!! 100% näsandning praktiserad i 6 dagar. Jag tog mig upp till världens högst fristående berg – Mount Kilimanjaro, 5895 meter över havet, i Tanzania utan ett uns av höghöjdssymtom. Var i sällskap med 13 män från hela världen, bland annat en läkare och flera ultra-maratonlöpare. Flera fick omfattande höghöjdssymtom, såsom minnesstörningar, hallucinationer, kräkningar, huvudvärk och hjärtbesvär. Samtliga i gruppen lyckades nå toppen, men tre fick bäras ned.

Efter denna 6-dagars strapats hade jag fortfarande väldigt mycket energi och kunde springa sista biten nerför utan att ens ha träningsvärk. Och då bör tilläggas att jag är 50 år, var näst äldst, den andre var några månader äldre och fick hjälpas ner.

Trots att jag inte sprungit på över tre år och trots att jag hade hårda, hala kängor hade jag inga problem med att springa under de sista två-tre timmarna. Väl tillbaka på hotellet var de flestas önskan att vila ut och sova. Jag hade helst dansat mig genom natten!! 🙂

Övertygad om näsandningens positiva effekt

Jag är övertygad om effekten av näsandning i kombination med bikarbonat, det var nog avgörande för min positiva upplevelse!! Vidare undvek jag socker och jag pratade inte heller särskilt mycket när vi gick. Min uppfattning är att det fanns ett samband mellan försämrad andning och höghöjdssymtom. De som andades genom munnen och de som pratade mest hade helt klart det tuffast på berget.

Själv har jag i min egenskap av fysioterapeut/cert massör/ryggspecialist enl Ackermannmetoden jobbat med andning sedan 1986.

– Torkel IdéhnLidköpings Hälsocenter, 50 år, Lidköping

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen