Andningsträningen har hjälpt mig gå ned i vikt och gett mig mer energi

I 20 år har jag tränat styrketräning, ca tre gånger i veckan. I april började jag med Powerwalk och sedan i maj tränar jag i princip sju dagar i veckan, antingen styrketräning eller Powerwalk. När jag går så gör jag det med stängd mun och andas bara genom näsan. Det tog ca 3 veckor innan jag klarade att gå hela min 1-timmesrunda med stängd mun. På styrketräningspassen klarar jag också av att ha munnen stängd i stort sett hela tiden.

Trots den ökade träningsmängden känner jag mig inte sliten, tvärtom har jag fått mycket mer energi och förbättrat min kondition. Sedan jag började andningsträna i våras har jag gått ned ca 5 kg i vikt och samtidigt lagt på mig 3-4 kg muskler, så en omvandling har skett från fett till muskler. På gymmet kan jag nu lägga på mer vikter och göra fler repetitioner.

Känner mig mindre stressad och mer kreativ

Jag är också mindre stressad och känner mig mer kreativ. Har bland annat skaffat mig en ”idé-bok” för att hålla koll på alla nya idéer som poppar upp. En intressant grej är att jag nu tränar mer för att min kropp vill det, inte för att min hjärna säger åt mig att det är träningsdags.

Sista veckan har jag sovit med tejpad mun på natten och det har gjort att min sömn är bättre än vanligt. Jag känner när jag vaknar att jag verkligen sovit, och återhämtat mig.

Sedan jag började tejpa munnen har jag också börjat få upp en hel del slem på förmiddagen. Vad jag förstår så är det ett resultat av en förbättrad andning på natten som gör att kroppen blir i bättre balans. Det slem som tidigare behövts för att skydda mina luftvägar och lungor kommer nu upp då det inte behövs längre.

Upplevelsen i tandläkarstolen förändrades totalt med näsandning

Uppdatering mars 2011 Jag har alltid haft problem (och skräck) för tandläkaren med massor av saliv i munnen, smärta och problem med andningen. Igår fick jag uppsöka tandläkaren akut med intensiv tandvärk. Det blev en stor och lång åtgärd på 45 min med den första av flera behandlingar för att göra en rotfyllning.

Efter några minuters behandling, som var lika hemsk som förväntat, kom jag på att ANDAS MED NÄSAN! Döm om min förvåning då det gick hur bra som helst! Jag hade kunnat suttit kvar dubbelt så länge – inga problem what so ever med smärta, andning eller med saliv. Genom att sluta hålla andan och istället andas rytmiskt in och ut genom näsan kunde jag förändra upplevelsen i tandläkarstolen totalt.

– Stefan Jonsson, 51 år, Åkersberga

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är ”Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Scroll to Top