Seniorgymnaster blir inte längre trötta tack vare näsandning

Damerna på bilden är mellan 65 och 85 år unga. De har gymnastiserat under fler år under ledning av Andningsinstruktör Ingela Allansson. Under hösten har de på allvar tagit tag i andningens goda sidor och börjat med näsandning och olika andningsövningar i kombination med de fysiska aktiviteterna. Effekterna med mer styrka och uthållighet visade sig efter ca 8 veckor (de har ett pass i veckan). Deltagarna upplevde att de tack vare näsandningen inte längre blev trötta och ville höja tempot 🙂

Några deltagare har påtalat att de även utanför gymnastiken börjat tänka på sin andning. De som promenerar med stavar har på senare tid stängt munnen och känner att de orkar mer och de blir inte andfådda. De har samtidigt börjat lägga märke till andra motionärer som kämpar med öppen mun.

Medveten Andning hjälper när barnbarnen är extra påfrestande

En av deltagarna är aktiv utövare inom seniorgolf. Hon tog till sig av näsandningen på golfbanan och klarar nu påfrestande terräng med lätthet. En annan deltagare brukar ofta ta hand om barnbarnen och sedan hon blivit medveten om andningens goda effekter, har hon en större uthållighet då hennes barnbarn är extra påfrestande. Istället för att bli irriterad med spänning och andningsuppehåll som följd, så går hon åt sidan och drar några långa, låga (inte stora), medvetna andetag.

– Ingela Allansson, Skövde

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

LÄS MER

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är ”Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 30 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Scroll to Top