Andningskursen har radikalt förändrat mitt liv, skillnaden är som natt och dag

Instruktörskursen i Medveten Andning har radikalt förändrat mitt liv till det bättre. Mitt mående före och efter kursen är som natt och dag. Jag gick kursen för min egen skull men efter det här positiva och oväntade resultatet som jag fått så har jag bestämt mig för att anta utmaningen att sprida Medveten Andning vidare! När jag började kursen hade jag enorm värk och trötthet i hela kroppen. Jag hade tunga tankar och orkade knappt ta hand om mig själv och mina barn och husdjur. Efter en aktivitet fick jag vila flera timmar, ibland helt utslagen.

Trots all personlig utveckling som jag gjort genom åren så fick jag inte livet att fungera som jag ville. Vissa dagar så överåt jag och sov bort en stor del av dagen. Här är några exempel på vad jag gjort för att tillfriskna:

  • För att läka och utvecklas har jag gått i samtal hos psykolog sedan 1994-1999 i Jungiansk terapi.
  • Sedan 2004 har jag varit med i 12-stegsprogrammet för Anonyma Alkoholister. Jag har arbetat med mig själv i AA, NA, OA, ACA, SLAA och Al-anon.
  • Sedan 2005 gör jag The Work av Byron Katie för att må bra. Jag är utbildad, sk ”facilitator”, så jag kan även göra The Work med andra.
  • År 2006 gjorde jag traumabearbetning på BaraVara i Rättvik, dörröppnare 1 och 2.
  • Jag har också gjort en omfattande arbetsterapi/utredning på Bipolärmottagningen i Göteborg mellan 2009-2012.
  • Jag är certifierad sedan 2011 i metoden Sorgbearbetning, vilket har hjälpt mig att gå vidare, skratta mer och leva i nuet.

Jag är förtidspensionär sedan 2012. I november 2018 träffade jag Anders Olsson på en föreläsning om Medveten Andning i Göteborg. I pausen gick jag glatt fram till honom och sa att jag har fått en CPAP sedan i juli eftersom jag hade 83 AHI (andningsuppehåll per timma). Han tittade lugnt på mig och sa: “Jaha, vad bra att du fått en CPAP mask, men har du funderat på VARFÖR du har andningsuppehåll på natten? Har du funderat på hur du andas på dagen?” Jag gick förbryllad därifrån och på utvägen köpte jag ett andningspaket, med bok, Sleep Tape och Relaxator.

Jag började läsa boken Medveten Andning. Jag gick från klarhet till klarhet. En ny värld öppnade sig. Jag förstod att jag har det som kallas för periodisk andning. Jag la plötsligt märke till att jag har andningsuppehåll även på dagen. Vem hade kunnat ana detta? Jag som är patient inom vården sedan 25 år tillbaka och har fått mycket hjälp där. Emellertid har aldrig någon frågat hur jag andas trots att jag lidit av olika missbruk, sömnproblem, hypomani, utmattning, utbrändhet, ångest, depression, värk i kroppen, stressreaktioner, aggressiva utbrott och suicidtankar.

Jag har förstått vart mina hälsoproblem kommer ifrån

Jag är uppväxt i en dysfunktionell familj. Stressen i familjen liknar den stress som man utsätts för i krig. Min mamma föddes under 2:a världskriget och min pappa var 13 år när 2:a världskriget bröt ut. Stressen i familjen verkar dock ha funnits med sedan generationer tillbaka. Stressen har gjort att jag andats högt upp i bröstet, med öppen mun och spänd kropp. Nu, efter instruktörskursen har jag förstått varför jag haft sån värk, sån energibrist, så tunga tankar och sånt sockersug…

Den här kursen har öppnat dörrar till rum i mitt inre som jag inte ens visste fanns. Jag har fått ta en ordentlig titt på mig själv, vem jag är, vad jag vill och hur jag lever. När jag sakta börjat träna medveten andning så har jag fått ett lugn och en inre energi som jag inte trodde var möjlig. Jag har hittat en stor pusselbit som fattades för att kunna leva livet fullt ut och utvecklas inom livets alla områden.

Jag har fått kraft att ta itu med min sorg, min kost, relationen till mig själv och till min mamma, relationen till mina barn. Jag har möblerat om och slängt ut gamla möbler. Jag har börjat träna på allvar på utegym, jag har börjat träna på ett bättre sätt med mina hundar. På tävling med hundarna har resultaten blivit avsevärt bättre eftersom hundarna känner av mitt lugn och koncentration.

Jag är nu starkare, piggare, lugnare och mer tålmodig

Jag har kunnat börja arbeta mer systematisk med min verksamhet som är hudvård från Mary Kay och jag har börjat våga drömma igen. Jag har kommit i kontakt med den lilla flickan inom mig och kan ta bättre hand om henne genom att jag tar mer ansvar och styr upp mitt liv. Jag håller på att få kontakt med min “inre mamma”. Jag är en bra bit på väg. Jag har tittat på andra människor i min egen ålder och tyckt att de ser så vuxna ut. Jag har längtat efter att bli vuxen men inte vetat hur!

Tack vare kursen i Medveten Andning så är jag nu starkare, piggare, mer kraftfull, mer tålmodig, mycket mindre stressad och mer lugn. Dessutom har jag mellan 0,0 – 0,5 i AHI (andningsuppehåll per timma) när jag sover på natten. Jag har alltid tejpad mun på natten och ibland även på dagen när jag promenerar eller tränar.

Jag har börjat gå ner i vikt och hittat rätt kost för mig. Jag tränar min andning med Relaxatorn flera gånger på dag, den hänger oftast runt min hals. Jag tänker på hur jag andas i vardagen, stänger munnen, släpper ut magen, slappnar av. Min kondition har blivit bättre och jag är förvånad över hur stark jag är. Värken i kroppen har minskat drastiskt och jag känner sinnesro och hopp inför framtiden.

Ibland händer det att jag tar återfall i mina gamla beteenden/mönster, men skillnaden är nu att jag tar mig upp ur diket mycket snabbare. Min inställning är numera att: För att komma vidare i min utveckling så behöver jag allt det som jag drar till mig, både människor och situationer, de är gåvor som hjälper mig att utvecklas.

28-dagars Medveten Andningsträning

Aktivitet
Tejpad mun på natten28 av 28 nätter
Andningsträning med Relaxatorvarje dag i ca 25 min
Fysisk aktivitet med stängd munvarje dag (utom en) i ca 40 min

Image


Utvärdering efter 28-dagars andningsträningFöreEfter
Andningsindex (max 100 poäng)3887
Andningsvanor (max 60 poäng)1952
Förbättring (0=ingen förbättring, 10=mycket stor förbättring)
Koncentration8
Energinivå9
Stress7
Sömn9
Humör9
Smärta, värk10
Luftvägar (näsa, hals, lungor)9
Rädsla, oro, depression, ångest9 
Fysisk kondition9 

Image

Nu vill jag börja sprida Medveten Andning

Jag är högskoleutbildad med Magisterexamen i Medie-och kommunikationsvetenskap, Juridik och Språk. Tack vare kursen i Medveten Andning så verkar det nu som att jag kommer få användning av min utbildning som informatör/kommunikatör. Ni förstår kanske vad jag vill informera om? Såklart Medveten Andning! Jag som varit så sjuk har nu fått ett nytt hopp om att delvis komma tillbaka till arbetslivet sakta men säkert.

Jag har stor förbättringspotential och jag lyssnar numera noga på Anders Olssons kloka ord: “Stressa inte, ta det lugnt, ta små steg framåt”. Jag har sannerligen fått ett nytt liv tack vare denna multifunktionella kurs som förändrar till det bättre på alla områden i livet om man vill. Jag kommer nu repetera kursen för att smälta allt på en ny nivå. När eleven är redo visar sig läraren, sägs det ju. En dag i taget fortsätter jag att andas, utvecklas, titta på mig själv och vad jag behöver jobba med för att tillfriskna, ta nya steg, får nya insikter tack vare fantastiska människor som jag möter på min väg!

Jag känner sån tacksamhet och ber om villighet, öppenhet och ärlighet att våga finna min plats i livet både i det inre och det yttre! Tomas Sjödin, författaren, har skrivit en bok: “Den som finner sin plats tar ingen annans”. Det är den platsen jag ska hitta nu, i mig själv och i världen. Jag kan, jag vill, jag kommer lyckas. Jag är så glad och tacksam så hjärtat svämmar över av hopp och kärlek! Speciellt glad är jag över alla möjligheter som nu brer ut sig framför mina fötter 🤗🥰🙏🏻

Uppdatering 6:e september: Jag mår superbra!!! Har gjort sorgbearbetning, börjat få hjälp med att reparera anknytning (har otrygg desorganiserad anknytning) med hjälp av en superduktig psykolog, känna mina känslor, går på boxning hos en fysioterapeut för att träna mig att känna ilska och jag rör på mig dubbelt så mycket ute i skogen med hundarna. Allt detta är möjligt att hantera tack vare andningsträningen som gör att jag orkar mer och känner mig trygg. Fattar du, jag kommer bli frisk!!! Jag är så tacksam!

– Lotta Roos, tillfrisknande underbar kvinna, 55 år, Västra Frölunda, Min hemsida

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen