Vilket uppvaknande att andningen har SÅ stor betydelse vid löpning

Tack för en trevlig och inspirerande kurs. Jag har varit hemma och fått två barn på två år och i stort sett inte tränat på tre år. Nu tänkte jag börja träna igen när båda nu går på dagis. Började med att jogga runt Djurgården för att upptäcka att inget i kroppen funkade eller samarbetade. Gjorde några försök ytterligare men med samma usla känsla. Efter att min kompis Shirin tagit med mig på din föreläsning var det pinsamt uppenbart att jag “tappat” hela min andning.

När jag i måndags tog mig an samma löprunda var mitt enda mål en rytmisk in- och utandning genom näsan. Jag lyckades med det utan svårigheter och dessutom kom jag på mig själv med jämna mellanrum att det gick ganska fort.

Jag blev faktiskt chockad över andningens stora betydelse

Jag tog fyra steg på inandning och fyra steg på utandning och det gjorde att kroppen började arbeta rytmiskt. Och till min stora glädje fick jag varken mjölksyra, håll eller andnöd och kunde sprungit ett varv till när jag väl kom i mål. Vilket uppvaknande att andningen har SÅ stor betydelse, jag blev faktiskt chockad!

Som du förstår har jag alltid haft hyfsad koll och kontroll över andningen och min kropp tidigare så jag förstod inte vad det var som var så fel nu. Tack för att du hjälpte mig hitta tillbaka. Givetvis har jag massa arbete kvar men nu vet jag var jag ska börja.

– Lisa Keyling, 37 år, fotomodell, Stockholm

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen