10% bättre lungfunktion på bara tre veckor

När jag fick frågan av min Tai Chi- och tillika Andningsinstruktör, Janna Whitton, om jag ville göra 28-dagars Medveten andningsträning, väcktes min nyfikenhet även om min första tanke var “Hur mycket finns det egentligen att hämta i andningen?”. Men träningsprogrammet är helt outstandning! Efter att ha läst din välskrivna och vetenskapligt underbyggda bok blev det mer och mer uppenbart för varje dag hur Medveten andningsträning gör skillnad inom många olika områden.

En stor effekt var att mina fötter var mycket mindre stela när jag klev upp ur sängen på morgonen. Redan efter några dagar försvann stelheten helt och hållet och har inte kommit tillbaka sedan dess.

Efter bara litet mer än två veckor fick jag ett annat, väldigt intressant, men också förvånande resultat – ett lungfunktionstest med en pletysmograf visade att jag hade 10% bättre lungfunktion. Generellt tyckte jag programmet var väldigt enkelt att följa och jag kan varmt rekommendera det till alla som vill förbättra sin hälsa.

28-dagars Medveten andningsträning

Aktivitet
Tejpad mun på natten22 av 28 nätter
Andningsträning med Relaxatorca 60 min/dag
Fysisk aktivitet med stängd munca 20 min/dag
Utvärdering efter 28-dagars andningsträningFöreEfter
Andningsindex (max 100 poäng)6887
Andningsvanor (max 60 poäng)3155
Förbättring (0=ingen förbättring, 10=mycket stor förbättring)
Koncentration8
Energinivå8
Stress8
Sömn9
Humör8
Smärta, värk7
Luftvägar (näsa, hals, lungor)9
Rädsla, oro, depression, ångest8
Fysisk kondition8

Utveckling vecka för vecka

VECKA 1:
De vanliga problemen med smärta och steleht i fötterna under förmiddagarna försvann mer och mer för varje dag. Mina täppta bihålor blev friare och friare och snoret blev mer lättflytande. Jag körde med motståndet 4,5 på Relaxatorn från dag 1 och upplevde en mild huvudvärk under de första dagarna.

Jag har normalt inte några problem med huvudvärk så jag gissar att det hade att göra med andningsträningen. I slutet av veckan började jag känna mig mentalt klarare.

VECKA 2:
Mina täppta bihålor blev ytterligare litet bättre. Huvudvärken minskade. Första halvan av vecka 2 visade ingen märkbar förändring i energinivå, men var ändå högre än normalt. Senare under vecka 2 upplevde jag ett bättre fokus, mental klarhet och förmåga att göra saker på ett organiserat sätt.

Från dag 1 andas jag endast genom näsan så ofta som möjligt förutom när jag använder Relaxatorn. Hostan började minska halvvägs in i vecka 2.

VECKA 3:
Inga större förändringar under vecka tre. Min energi när jag vaknar på morgonen har tydligt ökat dag för dag sedan jag påbörjade andningsträningen. Jag upplever också en minskad smärta i knät och ingen smärta eller stramhet i vristen. Axelsmärtorna är desamma som tidigare. Andningsträningen verkar inte har minskat axelsmärtorna, vilket jag int heller förväntade mig att de skulle göra.

Hittills har Medveten andningsträning inneburit en positiv effekt på energinivån under dagen, smärta och stramhet i fötterna är helt borta, känner mig mer alert, smärtorna i knäna har minskat något.

Förmågan att fokusera och koncentrera mig har gradvis förbättrats för varje dag. En märkbar förbättring vad gäller att visualisera, tänka, planera och genomföra noteras i slutet av vecka tre.

VECKA 4:
Denna vecka märkte jag tydliga förändringar inom följande områden; att prioritera det viktigaste först, energinivå, mental klarhet, fokus och koncentration. Det känns som att produktiviteten ökat inom alla områden, med andra ord jag får mer gjort på kortare tid. I slutet av vecka 4 blev det tydligt att de positiva förändringarna som nämnts tidigare hade förstärkts.

Resultaten är extremt förvånande

Resultaten jag uppnått genom att göra Medveten andningsträning är extremt förvånande, Den största fördelen jag upplevde var att smärtan och stramheten i fötterna helt försvann. Jag har också fått ett bättre och jämnare humör och en markant ökad förmåga att fokusera, koncentrera mig, organisera och att vara produktiv.

Inom alla dessa områden blev det bättre och bättre efterhand. Andningsträningen gjorde också att det blev lättare att ta djupa andetag.

– JD Dunphy, McKinney, Texas, USA

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen