Fantastiskt gensvar på Instruktörskursen i Medveten Andning

Sedan första kursen 2011 har över 1 200 Instruktörer utbildats i Medveten Andning, både i Sverige och internationellt då kursen även finns på engelska. En del har valt att lista sig på hemsidan. På utbildningen går vi igenom andningens ABC från grunden, vilket skapar en djupgående förståelse för hur viktig vår andning är för alla aspekter av våra liv – fysiskt, mentalt, känslomässigt och andligt. Att läsa kursutvärderingarna är väldigt inspirerande. Några exempel:

 • -Lärorik, intressant, lätt att hänga med, mycket hälsofrämjande, underhållande, omskakande och framförallt utvecklande.
 • -Jag är otroligt glad över att jag fick delta och lära mig så mycket nytt.
 • -Den bästa kursen NÅGONSIN!

  Den bästa distansutbildning jag har gått!

  Innan denna kurs visste jag inte att det fanns så mycket som jag inte visste om vår andning. Kursen har gett mig så mycket djupare kunskap om andningens funktion och hur den påverkar hela kroppen. För mig har min förbättrade vardagsandning gjort att jag inte längre är trög i magen, sover mycket bättre, inte längre är täppt i näsan när jag vaknar och jag har fått med mig effektiva metoder för att andas mig igenom stressiga perioder.

  Exempel på vardagssituationer där jag tar extra hjälp av andningen – inför start- och landning när jag flyger i min tjänst, vid träning, när jag vill uppnå extra fokus för en specifik uppgift som jag vill lösa, vid insomning etc.

  Utbildningen är den bästa distansutbildning jag har gått, en härlig mix av allt – proffsigt och väl utformat underlag, övningarna mellan våra “träffar”, Anders entusiasmerande och inspirerande framförande, dialogen med övriga kursdeltagare, väl fungerande teknikstöd, praktik för tillämpning av mina nya kunskaper vilket alla mynnat ut till det viktigaste – jag har fått med mig nya insikter och färdigheter som hjälper mig att stödja min egen och andras hälsa.

  En annan sak som kursen gav mig – Anders passion för detta gick inte ta miste på och det smittar av sig. Jag har sökt och söker lite fortfarande hur jag ska kunna bidra till en bättre värld. Jag ser så starkt hur han verkligen vågat satsa på det han brinner för och det inspirerar mig! Anders förklarar ofta i bilder vilket betytt mycket för min inlärning, flera av bilderna fastnade direkt – te x liknelsen med att äta en kyckling rå och att andas genom munnen.

  Jag har tidigare studerat rosenmetoden samt mental träning. Denna kurs kompletterade och vävde samman mina kunskaper därifrån på ett väldigt fint sätt, och gav mig en bättre förståelse för sambanden mellan andning, mentala processer, stress och spänningar i kroppen. Kan varmt rekommendera kursen till alla som vill lära känna sin kropp bättre och främja sin egen och andras hälsa!

  – Maria Jonsson, 39 år, verksamhetskonsult, Järved (Örnsköldsvik)


  Medveten Andning är favoritverktyget alla kategorier !

  Jag startade min andningsträning sommaren 2013, vilket du kan läsa om här. Jag var lyrisk över kunskapen, lättillgängligheten, enkelheten och effekten som kom direkt. Visst, jag är fortfarande en speedfreak, MEN med den stora skillnaden att jag lärt mig bromsa. Vi är gjorda för att ”stressa”, eller köra fort som jag säger, men om vi inte har bra däck, bromsar och bromsolja i toppskick så kan det bli mycket farligt att ”köra fort”.

  Jag hade många verktyg innan, men just Medveten andning är favoritverktyget alla kategorier. Idag behöver jag nästan bara hänga Relaxtorn runt halsen så saktar jag ner, ”Pavlovs hundar” på ett sätt. Detta naturligtvis efter att ha tränat ordentligt med den och jag tejpar munnen varje natt utom om jag är superförkyld och hostar. Då märks det att jag ej kunnat tejpa. Inte bra alls och jag längtar tills hostan är över och tejpen är på.

  Jag insåg snabbt att detta är ett av de viktigaste verktygen för mina patienter och därför valde jag att gå Instruktörskursen som är en av de bästa och mest givande kurser jag varit på, alla kategorier. Generellt sett är jag väldigt motiverad att göra saker om jag förstår sammanhang och varför något är bra. Jag vill ha en helhetsbild och kursen gav mig mer än jag kunnat ana.

  Boken är lättläst, men att få allt repeterat, förklarat och nya pusselbitar var pricken över i för mig. Jag är också så tacksam att allt finns på engelska för mina internationella patienter, elever och kollegor. Det är en ynnest att jag fått skriva om detta i nya Sockerbomben 3.0 och att få använda Andningsindex testformulär i boken och på alla patienter jag har i biokemisk reparation där andningsverktygen är nummer ett på ordinationslistan.

  De rapporter som kommer in från mitt nätverk om effekterna av att använda andningsverktygen och att lära ut om verktygen är så underbara att höra. Jag ser samma fantastiska resultat för de som anammat detta som jag själv upplever.

  – Bitten Jonsson, 61 år, Addictionspecialist, Bittens Addiction, Näsviken (Hudiksvall)


  Jag är verkligen jättenöjd med Instruktörskursen, den har varit fantastisk!

  Då jag gärna nördar ned mig vill jag förstå hur saker och ting hänger ihop ned på cellnivå. Kursen har givit mig just denna djupa kunskap, vilket har varit väldigt spännande, intressant och givande. Samtidigt har det funnits en balans mellan teori, övningar och praktiska exempel som skapat en helhetsförståelse.

  Jag är kostrådgivare och har jobbat mycket med ätbeteende i mina kurser i Mindful Eating för Gottegrisar, där Medveten andning har en viktig roll. Medveten andning är oerhört effektivt både när det gäller att komma tillrätta med sötsug och överätning. En bonuseffekt om man andas sig lugn innan måltid är att matsmältningen förbättras vilket gör att näringsupptaget ökar och likaså förbränningen. Så fantastiskt 🙂 !!!!!!!

  När jag frågar mina kursdeltagare vilka verktyg de haft mest nytt av, där basen på kursen utgörs av Medveten Andning, skippa sockret och att äta med Mindfulness, svarar nästan alla: Andningen.

  Jag kom i kontakt med Medveten Andning flera år innan jag gick Instruktörskursen då jag blev coachad av en Instruktör, då det ingick i hennes utbildning. Jag märkte hur kraftfullt det var då min astma försvann och sedan dess, vilket nu är 5 år sedan, har jag inte tagit någon astmamedicin överhuvudtaget.

  För närvarande hjälper jag unga kvinnor som på olika sätt hamnat utanför samhället, till exempel på grund av missbruk. Även här är det slående hur kraftfullt verktyg andningen faktiskt är när demonerna tar över. Att gå till det medvetna andetaget blir så konkret och påtagligt och hjälper kvinnorna att komma ned i varv. Läs hela Ulrikas berättelse här >>

  – Ulrika Gabriel, 49 år, Coach och Hälsoinspiratör, Västerås


  Kursen har fått mig att växa både som människa och i min yrkesroll

  Jag har haft en väldig nytta av Instruktörskursen och har växt både som människa och i min yrkesroll som livscoach tack vare kunskapen om hur andningen påverkar oss på olika sätt. Tidigare har jag haft problem med panikångest och käkat ”må bra”-tabletter. Till min stora glädje kunde jag sluta med dem omgående när jag började andningsträna.

  Att tejpa munnen på natten vill jag inte vara utan. Innan kursen hade jag inte sovit en hel natt på 8 år. Nu somnar jag på 1½ minut efter att jag fått på tejpen. Det är som att tejpningen ger en signal till hjärnan att nu är det dags att sova. Första veckan med tejpad mun var dock jobbig då jag fick panik och tog av tejpen på natten. Andra veckan var litet lättare och efter det har det fungerat bur bra som helst och jag sover numera oftast hela natten och vaknar pigg och utvilad. Om det händer någon natt att jag inte tejpar märker jag hur jag är torr som en öken i munnen när jag vaknar.

  Relaxatorn har jag med mig överallt och använder den i bilen, framför datorn, när jag är ute och går m.m. I början fick jag träningsvärk i magen så jag förstår att magmusklerna legat litet i vila. Jag mår mycket bättre i helhet sedan jag blev Medveten om min Andning och jag älskar min Relaxator. Det är verkligen glädjande att det börja sprida sig och fler och fler blir nyfikna på hur de kan göra för att förbättra sin andning.

  – Benita Karlsson, 44 år, LifeHarmony, Eskilstuna


  Nu kan jag tipsa mina kunder att de kan må bättre bara genom att andas rätt

  Kursupplägget var kanon och att kunna ta del av kursen i efterhand är perfekt. Innehållet har bra spännvidd och Anders är bra på att förklara tydligt. Det bästa med kursen är att jag nu kan informera mina kunder om att de kan må bättre bara genom att andas rätt. Många som kommer till mig har problem med astma och KOL med mera. I stort sett alla svarar att de andas genom munnen, när jag ställer frågan om de andas genom näsan eller munnen.

  Jag var en typisk munandare innan jag fick utbildning i hur viktigt det är att andas genom näsan. Jag hade kronisk nästäppa som jag blivit frisk från främst genom att jag tejpat munnen på natten, fokuserat på näsandning på dagen samt att jag nyttjat mitt saltrum. Att andas in salt luft hämmar svullnader, inflammationer i andningsvägarna.

  Har också upptäckt att när jag har rinnsnuva släpper den snabbt när jag använder Relaxatorn. Relaxatorn använder jag främst när jag kör bil. Då blir jag mer tolerant mot andra bilister (som tar tokiga beslut i olika trafiksituationer). Mitt välmående är bättre och jag kan hantera stressade situationer för att jag kan fokusera på andningen när livet har en tendens att skena iväg.

  Alla har en förbättringspotential i sin andning samt att man kan sänka sitt blodtryck när man använder Relaxatorn regelbundet, exempelvis kunde min syster sluta med blodtrycksmedicin tack vare Relaxatorn och näsandning.

  – Elisabeth Larsson, 58 år, Saltrummet i Motala, Motala


  Ytterligare kommentarer

  – Det jag främst gillade med kursen var de ökade insikterna om andningens verkliga betydelse, framförallt koldioxidens. Personligen har kursen varit väldigt intressant och nyttig för min utveckling och i min verksamhet.

  – Så värdefull kurs. Jag har fått så många “redskap” med mig som jag nu kan dela till andra. Anders är en mycket bra lärare/pedagog som verkligen kan uttrycka sig så att det är enkelt att förstå.

  – Fantastiskt bra kurs som jag gärna rekommenderar andra att gå! Har fått många nya insikter och ny kunskap.

  – Väldigt lärorik kurs med detaljerad kunskap och grundlig fysiologi! Mycket behagligt att kursledaren hade ett sådant lugn när han pratade.

  – Lärorik, intressant, lätt att hänga med, mycket hälsofrämjande, bekvämt upplägg, varierande innehåll, underhållande, omskakande och framförallt utvecklande. Kursen var klar och tydlig enkel att förstå med mycket praktiska övningar och reflektioner. Jag är otroligt glad över att jag fick möjlighet att gå kursen och lära mig så mycket nytt om hälsa, andning, medvetenhet osv.

  – Tack för en väl genomarbetad kurs med intressant innehåll. Kursen har varit informativ, positiv, motiverande och energigivande. Det bästa var att jag verkligen fick en helhetsbild av mig själv och andningens roll i det.

  – Väldigt ögonöppnande, hälsosam, lärorik, bra upplagd, prisvärd och överraskande kurs. Anders är otroligt inspirerande och kunnig med ett väldigt professionellt och pedagogiskt upplägg. Det bästa med kursen har varit min egen personliga utveckling. Varmt tack!

  – Fantastiskt! Kursen är något av det bästa jag har varit med på! Att förstå att vår andningen är så viktig för hela hälsan “på alla plan i livet” har varit en det bästa med kursen.


  Några fina utvärderingar från våra kursdeltagare

  Läs mer om Instruktörskursen i Medveten Andning

  Instruktörskurs Medveten Andning

  Mer information om kursen, aktuella kursdatum, kursinnehåll, anmälan m.m.

  Läs mer >>