Förbättrad andning bidrog till mitt världsrekord

Som fridykare och yogi har jag länge vetat att man andas bäst genom näsan (det är ju det den är till för), men den största fördelen har jag märkt när jag bestigit höga berg. Jag har genomfört klätterutmaningen 7 summits och nått toppen på det högsta berget på varje kontinent på första försöket. En stor del av att lyckas med bergsbestigning och hög höjd handlar om att andas rätt.

Man tar upp lite mer syre när man andas genom näsan, man andas mer sällan och lägre vilket sänker pulsen något och trycksätter lungorna bättre så att man tar upp mer syre. Alltså helt klart intressant för högre höjd. När man andas genom näsan värms dessutom luften upp och fuktas mer innan den kommer ner i luftvägarna vilket gör att lungorna mår bättre. Och – det funkar!! Jag har inte haft en tillstymmelse till huvudvärk eller problem med höjden. Så fort jag känt av lite tryck så har jag fokuserat på bättre andning och trycket har försvunnit.

Väldsrekord i fridykning och bestigit Mount Everest

Jag är mycket nöjd med andningsträningen och den har gjort att jag känner mig mer harmonisk. Andning genom näsan både när jag tränar och gör andra saker känns nu helt naturligt. Min förbättrade andning har bidragit till att jag lyckats blir högst och djupast i världen genom att slå världsrekord i fridykning då jag nådde 126 meters djup på ett andetag och även kunnat bestiga Mount Everest på 8 848 meters höjd.

I mitt arbete som föreläsare och coach ger jag numera också instruktioner om hur mina klienter kan göra för att förbättra sin andning, både vid träning och i vardagslivet. Jag tror att andning med motstånd förbättrar andningsmuskulaturen och är samtidigt ett perfekt verktyg för att dra ner på andningsfrekvensen och öka avslappningen. Jag tycker att Relaxatorn är en perfekt träningsmetod när man till exempel sitter och läser eller behöver jobba vid datorn. Den bättre andningen ger mig ett större lugn och fokus. När jag håller mina kurser i fridykning så får alla kursdeltagare en Relaxator.

– Annelie Pompe, 37 år, Hönö, Äventyrare, föreläsare, författare, fotograf mm

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen