Föreläsning: Upptäck kraften i ditt andetag

Medveten Andning bjuder in till en spännande föreläsning om andning, hälsa, avslappning och personlig utveckling. Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Bara några minuters syrebrist kan för alltid förstöra hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. En andning som bara är lite obalanserad ger över tiden stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag. Genom att förbättra vår andning kan vi förbättra syresättningen och påverka våra tankar och känslor, våra inre organ som hjärta och hjärna och kroppens olika funktioner som muskelrörelser, matsmältning och immunförsvar på ett positivt sätt.

Solna den 8 april 2019 kl. 18:30 – 21:00

Rubrik: Upptäck kraften i ditt andetag
När: Måndag 8 april 2019 klockan 18:30 – 21:00
Var: Solna Gate, Hemvärnsgatan 9, Solna (Stockholm), Sal: Parlamentet
Pris: 300:- (inget återköp på ej använda biljetter)
Mängdrabatt: Gå två och få 10% rabatt, gå fyra eller fler och få 15% rabatt (rabatten avdrages i kassan vid utcheckning).
Föreläsare: Anders Olsson, grundare av Medveten Andning
Försäljning: Försäljning av produkterna boken Medveten AndningRelaxator Andningstränare och Sleep Tape med 10 – 20% rabatt. Kontant betalning, kort eller swish.

Följande tas upp på föreläsningen

Medveten Andning:

 • De sju goda andningsvanorna
 • Vad händer när vi andas – grundläggande andningsfysiologi
 • Varför Medveten Andning?
 • Verktyg som hjälper dig att hantera stress i vardagen och bibehålla god balans i pressade situationer.
  • Bättre sömn, mer energi, ökad mental klarhet, andas dig igenom sorg, rädslor och ilska, bättre matsmältning, bättre idrottsprestation

Föreläsare

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning, en metod han lär ut genom olika produkter och via föreläsningar, kurser och på sin mottagning till “alla som andas” – enskilda individer, barn, idrottare, tränare, terapeuter, coacher, läkare, fysioterapeuter och annan sjukvårdpersonal. Han har skrivit boken Medveten Andning – grunden för hälsa, energi och harmoni, tagit fram Relaxator Andningstränare och sovtejpen Sleep Tape.

Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Mer energi, bättre sömn, jämnare humör, ökad koncentrationsförmåga, mindre smärta och bättre idrottsprestation är ständigt återkommande resultat, bara genom något så enkelt som att förbättra sättet vi andas på.

Anders har en bakgrund som IT-entreprenör och tycker om att trampa oupptrampade stigar. Han är den förste i världen som sprungit ett halvmaraton med silvertejp över munnen, något han gjorde för att visa att det faktiskt är möjligt att bara andas genom näsan vid fysisk aktivitet. Anders har också arrangerat världens första näsandningslopp, Nääsloppet på Nääs slott utanför Göteborg, där deltagarna bara andades genom näsan. Han har utbildat närmare 800 Andningsinstruktörer, än så länge främst i Sverige men även runtom i världen.

I höstas var han i USA där han gästföreläste på flera kurser på Arizona State University, ett av USA’s största universitet med över 70 000 studenter. Han deltog också under tre veckor i en banbrytande andningsstudie på Stanford, ett av USA’s högst rankade medicinska institutioner. Bland annat blockade deltagarna igen sin näsa under 10 dygn, så att de bara kunde andas genom munnen. Munandning 24×7 hade en stor negativ inverkan på sömn, energi, humör, stress, mental kapacitet och sug efter skräpmat.

Andningsträning ett effektivt verktyg för att:

 • Få mer energiDet är mycket effektivare att tillverka energi med hjälp av syre än utan. Med syre utvinns upp till 19 gånger mer energi ur samma mängd näring.
 • Gå ned i viktFett kan endast förbrännas när syre är närvarade. Vid en ineffektiv andning når inte lika mycket syre fram till cellerna och förmågan att förbränna fett minskar. Med andra ord kan försämrade andningsvanor leda till övervikt
 • Lugna ned en stressad hjärnaVår hjärna är det organ som lider mest vid försämrade andningsvanor. En hjärna med syrebrist är en stressad hjärna, vilket gör att vi hamnar i kamp/flykt/frys-beteende där fokus ligger på hot och överlevnad.
 • Stabilisera blodtrycketHjärtat sitter mitt emellan lungorna och hur du andas har stor påverkan på hjärtat. En spänd, orytmisk och stressad andning ger ett spänt, orytmiskt och stressat hjärta.
 • Minska smärta och värkVad är din första reaktion när du går in i en kall dusch? Du drar snabbt efter andan och spänner dig, eller hur? När vår kropp är spänd är vår andning spänd, vilket förstärker smärtan.
 • Känslomässig balansVår inbyggda respons vid rädsla och oro är att reflexmässigt förändra vår andning. Vi drar efter andan och håller andan i ett sätt att väcka upp kroppen eller så andas vi ytligt högt uppe i bröstet i ett försöka att ”fly” från våra obehagliga känslor som ofta har sitt säte i magtrakten.
 • Sova bättreMänniskan är det enda djur som sover med öppen mun. Munandning i vila innebär per automatik att vi hyperventilerar, vilket ger syrebrist och dålig sömn.
 • Bättre idrottsprestationVi kan inte springa, simma, cykla eller bibehålla koncentration, styrka och uthållighet på ett optimalt sätt om andningen är försämrad. Men hur många tränar aktivt på att förbättra sin andning för en optimal syresättning när vi joggar, cyklar, spelar fotboll, golf, tennis eller ishockey?

Vad säger tidigare deltagare

Utdrag från föreläsningen:

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen