Föreläsning: Upptäck kraften i ditt andetag

Anders Olsson Blogginlägg, Event Leave a Comment

Medveten Andning och Mindworkout bjuder in till en spännande föreläsning om andning och mental träning. Att det är viktigt att andas är ingen nyhet. Bara några minuters syrebrist kan för alltid förstöra hjärnans förmåga att bearbeta inkommande information. Men det är inte bara viktigt ATT vi andas, utan också HUR vi andas. En andning som bara är lite obalanserad ger över tiden stora negativa konsekvenser eftersom vi andas så mycket varje dag. Genom att förbättra vår andning kan vi förbättra syresättningen och påverka våra tankar och känslor, våra inre organ som hjärta och hjärna och kroppens olika funktioner som muskelrörelser, matsmältning och immunförsvar på ett positivt sätt.

Mental träning är heller ingen nyhet. Kunskapen har länge funnits inom elitidrotten, och är nu på framsteg även inom näringslivet. Mindworkout är ett mentalt gym. Våra Mindworkoutpass är individuell mental träning i gruppträningsform, utformade av specialister och guidade av erfarna instruktörer. Där tränar du din mentala kondition som bidrar till inre lugn, god återhämtning, stark prestationsförmåga, minskad stress och ökat välmående.

Göteborg, 21 november 2018 kl. 18:30 – 21:00

Rubrik: Upptäck kraften i ditt andetag
När: Onsdag 21 november 2018 klockan 18:30 – 21:00
Var: Folkets Hus, Olof Palmes plats 3 (Järntorget), Göteborg, Sal: Asperö
Pris: 290:- (inget återköp på ej använda biljetter)
Mängdrabatt: Gå två och få 10% rabatt, gå fyra eller fler och få 15% rabatt (rabatten avdrages i kassan vid utcheckning).
Föreläsare: Anders Olsson, grundare av Medveten Andning
Föreläsare: Caroline Spännar och Anna-Klara Larsson, grundare av MindWorkout
Försäljning: Försäljning av produkterna boken Medveten Andning, Relaxator Andningstränare och Sleep Tape med 10 – 20% rabatt. Kontant betalning eller kort.

FULLSATT

Följande tas upp på föreläsningen

Medveten Andning:

 • De sju goda andningsvanorna
 • Vad händer när vi andas – grundläggande andningsfysiologi
 • Varför Medveten Andning?
  • Bättre sömn, mer energi, ökad mental klarhet, andas dig igenom sorg, rädslor och ilska, bättre matsmältning, bättre idrottsprestation

Mindworkout:

 • Hur gör man för att balansera välmående och prestation i en pressad vardag med många utmaningar?
 • Mental träning i form av ett guidat Mindworkoutpass
 • Verktyg som hjälper dig att hantera stress i vardagen och bibehålla god balans i pressade situationer.

Föreläsare

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning, en metod han lär ut genom olika produkter och via föreläsningar, kurser och på sin mottagning till “alla som andas” – enskilda individer, barn, idrottare, tränare, terapeuter, coacher, läkare, fysioterapeuter och annan sjukvårdpersonal. Han har skrivit boken Medveten Andning – grunden för hälsa, energi och harmoni, tagit fram Relaxator Andningstränare och sovtejpen sleep Tape.

Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Mer energi, bättre sömn, jämnare humör, ökad koncentrationsförmåga, mindre smärta och bättre idrottsprestation är ständigt återkommande resultat, bara genom något så enkelt som att förbättra sättet vi andas på.

Anders har en bakgrund som IT-entreprenör och tycker om att trampa oupptrampade stigar. Han är den förste i världen som sprungit ett halvmaraton med silvertejp över munnen, något han gjorde för att visa att det faktiskt är möjligt att bara andas genom näsan vid fysisk aktivitet. Anders har också arrangerat världens första näsandningslopp, Nääsloppet på Nääs slott utanför Göteborg, där deltagarna bara andades genom näsan. Han har utbildat närmare 800 Andningsinstruktörer, än så länge främst i Sverige men även runtom i världen.

Han är nyligen hemkommen från USA där han gästföreläst på flera kurser på Arizona State University, ett av USA’s största universitet med över 70 000 studenter. Han deltog också under tre veckor i en banbrytande andningsstudie på Stanford, ett av USA’s högst rankade medicinska institutioner. Bland annat blockade deltagarna igen sin näsa under 10 dygn, så att de bara kunde andas genom munnen. Munandning 24×7 hade en stor negativ inverkan på sömn, energi, humör, stress, mental kapacitet och sug efter skräpmat.
Caroline Spännar och Anna-Klara Larsson driver företaget Mindworkout. De har båda lång erfarenhet av affärsdrivande verksamheter, ledarskap samt utbildning inom olika mentala träningsverktyg och metoder. Anna-Klara är civilekonom och har alltid arbetat med marknadsföring, projektledning och affärsutveckling. Både som anställd och som konsult i eget företag, främst inom detaljhandel och andra konsumentnära branscher. Caroline har många års erfarenhet av personalchefsrollen i företagsledning inom både statlig och privat verksamhet i branscher som försäkring, konsult samt teknisk projektverksamhet.

I samarbete med experter och specialister är Mindworkout ett nav som samlar erfarna specialisters kompetens och gör ett urval av deras tjänster lättillgängliga för många. Basen i utbudet är Mindworkoutpassen som är utformade av experter och leds av erfarna instruktörer. Kombinerat med kompletterande tjänster från sina partners som till exempel personlig mental träning, coachning, grupputveckling, kurser, föredrag, tester m.m.

Andningsträning ett effektivt verktyg för att:


 • Få mer energi

  Det är mycket effektivare att tillverka energi med hjälp av syre än utan. Med syre utvinns upp till 19 gånger mer energi ur samma mängd näring.

 • Gå ned i vikt

  Fett kan endast förbrännas när syre är närvarade. Vid en ineffektiv andning når inte lika mycket syre fram till cellerna och förmågan att förbränna fett minskar. Med andra ord kan försämrade andningsvanor leda till övervikt

 • Lugna ned en stressad hjärna

  Vår hjärna är det organ som lider mest vid försämrade andningsvanor. En hjärna med syrebrist är en stressad hjärna, vilket gör att vi hamnar i kamp/flykt/frys-beteende där fokus ligger på hot och överlevnad.

 • Stabilisera blodtrycket

  Hjärtat sitter mitt emellan lungorna och hur du andas har stor påverkan på hjärtat. En spänd, orytmisk och stressad andning ger ett spänt, orytmiskt och stressat hjärta.

 • Minska smärta och värk

  Vad är din första reaktion när du går in i en kall dusch? Du drar snabbt efter andan och spänner dig, eller hur? När vår kropp är spänd är vår andning spänd, vilket förstärker smärtan.

 • Känslomässig balans

  Vår inbyggda respons vid rädsla och oro är att reflexmässigt förändra vår andning. Vi drar efter andan och håller andan i ett sätt att väcka upp kroppen eller så andas vi ytligt högt uppe i bröstet i ett försöka att ”fly” från våra obehagliga känslor som ofta har sitt säte i magtrakten.

 • Sova bättre

  Människan är det enda djur som sover med öppen mun. Munandning i vila innebär per automatik att vi hyperventilerar, vilket ger syrebrist och dålig sömn.

 • Bättre idrottsprestation

  Vi kan inte springa, simma, cykla eller bibehålla koncentration, styrka och uthållighet på ett optimalt sätt om andningen är försämrad. Men hur många tränar aktivt på att förbättra sin andning för en optimal syresättning när vi joggar, cyklar, spelar fotboll, golf, tennis eller ishockey?


Vad säger tidigare deltagare

Svåra magsmärtor försvann på 10 minuter med Relaxatorn
Jag är lyrisk över kunskapen, lättillgängligheten, enkelheten och effekten som kom direkt!
Mindre huvudvärk och markant ökad livskvalité tack vare Sleep Tape
Medveten andning är oerhört effektivt både vid sötsug och överätning
Jag har gått ned 10 kg på fem veckor
Andningsträningen är som ett mirakel efter 20 år av svåra hälsoproblem

Utdrag från föreläsningen: