Föreläsning: Upptäck kraften i ditt andetag

Anders Olsson Blogginlägg, Event Kommentera


Solna, 9 november 2017 kl. 18:00 – 21:00

Titel: Andas bättre – Må bättre
När: Torsdag 9 november 2017 klockan 18:00 – 21:00
Var: Solna Gate, Sal: Parlamentet, Hemvärnsgatan 9, Solna (Stockholm)
Pris: Från 290:- (enbart biljett) till 490:- (biljett, bok, Relaxator, Sleep Tape)
Mängdrabatt: Gå två och få 10% rabatt, gå fyra eller fler och få 15% rabatt (rabatten avdrages i kassan vid utcheckning). OBS! Mängdrabatten gäller endast på samma biljettyper.
Platser: OBS! Begränsat antal platser så först till kvarn gäller
Föreläsare: Anders Olsson, grundare av Medveten Andning och uppfinnare av BreathIQ
Gästföreläsare: James Nestor, journalist och författare till boken Deep (grymma 4,7 i snittbetyg på Amazon). James skriver nu på en bok om andning.
Lansering: Världslansering av BreathIQ, apparaten som avslöjar ditt verkliga hälsotillstånd
Inbjudan: Inbjudan i pdf-format
Försäljning: Försäljning av produkterna boken Medveten Andning, Relaxator Andningstränare och Sleep Tape med 10-20% rabatt. Kontant betalning eller kort.

Föreläsningen är nu fullbokad, men du kan sätta upp dig på reservlista.

Föreläsare

Anders Olsson är en passionerad andningsnörd som tror att han kan förändra världen till en mer kärleksfull plats genom att inspirera människor till att förbättra sina andningsvanor. Han älskar att träna och sprang en gång ett halvmaraton med silvertejp över munnen, bara för att visa att det är möjligt att springa och endast andas genom näsan.

Anders är grundare av Medveten Andning, en metod han lär ut genom olika produkter och via föreläsningar, kurser och på sin mottagning till “alla som andas” – enskilda individer, barn, idrottare, tränare, terapeuter, coacher, läkare, fysioterapeuter och annan sjukvårdpersonal. Han har skrivit boken Medveten Andning – grunden för hälsa, energi och harmoni, tagit fram Relaxator Andningstränare, sovtejpen sleep Tape och nu senast BreathIQ.
James Nestor är författare och journalist bosatt i San Francisco. Han skriver för Outside Magazine, Men’s Journal, National Public Radio, The New York Times, Scientific American, Dwell Magazine, The San Francisco Chronicle, mfl. Hans bok, DEEP: Freediving, Renegade Science, and What The Ocean Tells Us about Ourselves, blev utsedd till 2014 års Amazon Best Science Book. Nestor har varit med i mer än 40 nationella radio och tv-program ― exempelvis ABC’s Nightline, CBS Morning News och dussintals NPR program.

Anledningen till James Sverige-besök är för att spendera några dagar med Anders Olsson och intervjua honom för sin nya bok om andning. Bokens ifallsvinkel är “en journalists objektiva syn på vår andning och dess eventuella koppling till hälsa och ohälsa”. För andningsboken intervjuar James både andningsexperter inom sjukvården, ledande forskare på Stanford och andra forskningsinstitut och “Do-It-Yourselfers” som Anders. En väldigt viktig infallsvinkel i boken blir den praktiska delen där James ska både andas så “tokigt det går” under ett par veckor och därefter så bra det går under ett par veckor.

Om BreathIQ

BreathIQ är en unik apparat som mäter olika substanser i utandningsluften för att avläsa hur det står till i kroppen, ungefär som en alkoholmätare ger en uppfattning om mängden alkohol i blodet. I samband med föreläsningen visar vi produkten för första gången.

BreathIQ mäter bland annat koldixoid, syre, andningsfrekvens, andningsvolym, andningsuppehåll (apné), andningsrytm, kvävemonoxid (NO), ämnesomsättning och energikälla (hur mycket fett respektive hur mycket socker). Mätningarna avslöjar tillståndet i din kropp på ett sätt som inte varit möjligt tidigare.

Det unika med BreathIQ är dels att det är så många olika saker som mäts och dels möjligheten att kombinera alla dessa data till en större helhetsförståelse för vad som faktiskt händer i kroppen. Hur andas ett barn med ADHD, eller hur påverkas vår andning och andra data av en actionfilm, dataspel och mobilsurfande, en liter coca-cola, en cigarett, två glas vin, osv.

BreathIQ är består av en liten enhet som du kan ha i fickan eller fästa i en hållare på armen. Mätningen sker i utandningsluften och datat samlas upp via en näsgrimma eller en andningsmask, för den som andas genom munnen eller vid exempelvis ett test på testcykel. Den insamlade datan skickas vidare till din mobiltelefon (iPhone eller Android) så att du kan se i realtid hur värdena påverkas av dina förehavanden.Utdrag från föreläsningen:

Andningsträning ett effektivt verktyg för att:


 • Få mer energi

  Det är mycket effektivare att tillverka energi med hjälp av syre än utan. Med syre utvinns upp till 19 gånger mer energi ur samma mängd näring.

 • Gå ned i vikt

  Fett kan endast förbrännas när syre är närvarade. Vid en ineffektiv andning når inte lika mycket syre fram till cellerna och förmågan att förbränna fett minskar. Med andra ord kan försämrade andningsvanor leda till övervikt

 • Lugna ned en stressad hjärna

  Vår hjärna är det organ som lider mest vid försämrade andningsvanor. En hjärna med syrebrist är en stressad hjärna, vilket gör att vi hamnar i kamp/flykt/frys-beteende där fokus ligger på hot och överlevnad.

 • Stabilisera blodtrycket

  Hjärtat sitter mitt emellan lungorna och hur du andas har stor påverkan på hjärtat. En spänd, orytmisk och stressad andning ger ett spänt, orytmiskt och stressat hjärta.

 • Minska smärta och värk

  Vad är din första reaktion när du går in i en kall dusch? Du drar snabbt efter andan och spänner dig, eller hur? När vår kropp är spänd är vår andning spänd, vilket förstärker smärtan.

 • Känslomässig balans

  Vår inbyggda respons vid rädsla och oro är att reflexmässigt förändra vår andning. Vi drar efter andan och håller andan i ett sätt att väcka upp kroppen eller så andas vi ytligt högt uppe i bröstet i ett försöka att ”fly” från våra obehagliga känslor som ofta har sitt säte i magtrakten.

 • Sova bättre

  Människan är det enda djur som sover med öppen mun. Munandning i vila innebär per automatik att vi hyperventilerar, vilket ger syrebrist och dålig sömn.

 • Bättre idrottsprestation

  Vi kan inte springa, simma, cykla eller bibehålla koncentration, styrka och uthållighet på ett optimalt sätt om andningen är försämrad. Men hur många tränar aktivt på att förbättra sin andning för en optimal syresättning när vi joggar, cyklar, spelar fotboll, golf, tennis eller ishockey?

Få av oss är medvetna om hur våra andningsvanor påverkar allt i vår kropp och knopp.Anders Olsson

Köp din biljett nu:

Enbart biljett

290 krLäs mer

Biljett + Relaxator-paket

640 kr 390 krLäs mer

Biljett + Bok/Relaxator-paket

740 kr 490 krLäs mer


Vad säger tidigare deltagare

Svåra magsmärtor försvann på 10 minuter med Relaxatorn
Jag är lyrisk över kunskapen, lättillgängligheten, enkelheten och effekten som kom direkt!
Mindre huvudvärk och markant ökad livskvalité tack vare Sleep Tape
Medveten andning är oerhört effektivt både vid sötsug och överätning
Jag har gått ned 10 kg på fem veckor
Andningsträningen är som ett mirakel efter 20 år av svåra hälsoproblem