Andningskonferens 3:e februari 2016

Programmet i pdf-format

Varmt välkommen till en inspirerande kväll om andningens betydelse för vår hälsa. Andningskonferensen kombinerar aktuell forskning med enkla övningar för vardagen. Evenemanget riktar sig till dig som vill få inspiration, praktiska tips och kunskap om andning för att stärka hälsan.

NÄR: Onsdag 3 februari 2016, klockan 18.00 – 21.30.
VAR: Asperö-lokalen, Folkets Hus, Olof Palmes Plats 3, Göteborg
KOSTNAD: 300 kr inklusive frukt, vatten, te och kaffe
BILJETTERBiljetter beställs här (Tickster), ingen serviceavgift tillkommer. Betalning med kort, Swish eller Internetbank. Det finns också möjlighet att köpa biljetter på plats i direkt anslutning till evenemanget.
ARRANGÖR: Arrangör är Andningsfonden i samarbete med ABF Göteborg. Arrangemanget är ideellt där alla föredragshållare föreläser utan ersättning.
ÖVERSKOTT: Eventuellt överskott går till Andningsfonden och öronmärks för att stötta projekt bland barn och ungdomar som syftar till att på olika sätt förbättra deras andningsvanor och upptäcka kraften i andetaget för att minska stress, rädsla och oro. Ett barn som får enkla verktyg för att hantera stress och rädslor kommer över tiden bli allt bättre på det och behöver då i vuxen ålder troligtvis inte ta till alkohol, droger, socker, mediciner, spel, våld, hat m.m. i samma utsträckning som dagens vuxna för att hantera mental och känslomässig stress och obalanser.
ANDNINGSFONDEN: Stötta Andningsfonden genom att Swisha över pengar till: 123 319 91 30

Program

18:00 Välkommen
Anders Olsson, Andningsfonden hälsar välkommen. Genom utbildning och praktisk forskning vill Andningsfonden öka kunskapen om hur viktiga våra andningsvanor är för vårt välbefinnande.

18:05 Andningsträning för bättre röst, självförtroende och kommunikationsförmåga
Anette Aarsland, operasångerska, sångpedagog, författare till “Pusten” och framgångsrik terapeut med fokus på andning för att minska stress och förbättra rösten och öka scennärvaro och självförtroende.

18:35 Hyperventilering – den förbisedda folksjukdomen
Johannes Lindh, fd överläkare Falu Lasarett, författare till “Medicinskt svårförklarliga symtom”, specialist inom invärtesmedicin, allergologi och reumatologi, aktiv för att sprida kunskap om andningens betydelse inom sjukvården.

19:05 Uppgradera din stressrespons för att klara dagens utmaningar
Anders Olsson, författare till boken “Medveten Andning”, utbildar Andningsinstruktörer, föreläser om andningens betydelse i Sverige och internationellt, ex. USA och England.

19:35 Paus
Vi bjuder på vatten, te, kaffe och frukt. Möjlighet att prata med föreläsare och träffa utställare.

20:05 Andningsträning i skolan borde vara en självklarhet för alla elever
Magdalena Lagerström, driver yogastudion SHRI Yoga, eldsjäl bakom flera pilotprojekt inom skolan med andning som gemensam nämnare.

20:30 Medicine-free healing of Cancer, Diabetes and other Life Style Diseases
Misha Sakharoff, ingengör, musiker, kamsportare och framgångsrik terapeut som erbjuder hjälp till självläkning med andning, lågkolhydratkost, träning och inre fokus.

Andningens Dag 3:e februari

Andningens Dag infaller den 3 februari och instiftades år 2012 för att uppmärksamma andningens betydelse. Målet är att sprida kunskap om hur vi alla kan använda andningen och må lite bättre – redan i nästa andetag.
– Vi vill få fler att uppleva hur de andas och förstå att vi bär en viktig nyckel till hälsa inom oss, säger Susanne Hovenäs, initiativtagare till Andningens Dag.

I samband med Andningens dag blir det också en konferens i Stockholm. Mer information hittar du här.

Videor där föreläsarna är med

Dr Johannes Lindh och Anders Olsson

Misha Sakharoff

Artiklar

Join 50,000 others and receive two free chapters of the book Conscious Breathing

kundberättelser

GILLAR DU ARTIKELN?

Isåfall kommer du troligtvis gilla vårt nyhetsbrev AndningsNYTT som innehåller mängder av tips och inspiration för att hjälpa dig till mer energi, mindre stress, bättre sömn m.m. Nyhetsbrevet kostar inget och utkommer cirka sex gånger per år.

Registrera dig för vårt Nyhetsbrev, som kommer ut varannan månad, och få två kapitel ur vår bok

MEDVETEN ANDNING,

Grunden för hälsa, energi och harmoni.

DELA GÄRNA DENNA SIDA

OM FÖRFATTAREN

Anders Olsson är föreläsare, utbildare och grundare av Medveten Andning och har skrivit boken med samma namn. Efter att i hela sitt liv haft en hjärna som gått på högvarv har han haft turen att stöta på verktyg som hjälpt honom slappna av och hitta sitt inre lugn. Det kraftfullaste av dessa verktyg har utan tvekan varit att förbättra andningen, vilket ledde till Anders beslut att bli världens främste expert inom andning. Det är snart 10 år sedan och sedan dess har han hjälp tiotusentals människor till en bättre hälsa och ökad livskvalité. Han är gästföreläsare på Arizona State University och har deltagit i en banbrytande andningsstudie på Stanford i USA. Anders vision är “Tillsammans förändrar vi världen, ett andetag i taget”.

Anders Olsson

>

Gör som 50 000+, ange din e-post och få två kapitel gratis av boken Medveten Andning

Rulla till toppen