Tejpad mun på natten rätade ut min framtand!

Tejpad mun på natten rätade ut min framtand!

Inovember förra året gick jag en andningskurs och sedan dess har jag tejpat munnen i stort sett varje natt. Förutom att min sömn har förbättrats så har också tanden precis bredvid framtanden i överkäken rätats ut! Tanden var jättesned tidigare och jag har inte riktigt velat le för att den ser så konstig ut. Men nu har tanden vridit till sig, vilket troligtvis beror på muntejpningen.

Det går också hand i hand med vad jag fick lära mig på kursen – att tunga och läppar är kraftfulla muskler som har en stor påverkan på tändernas placering. Numera tejpar hela familjen munnen på natten, både min sambo och mina tre barn som är 7, 9 och 11 år.

Väldigt skönt att andas genom näsan när jag joggar

Jag tränar också en del löpning, 5-6 mil/vecka, och försöker att i ökad utsträckning andas genom näsan. Det känns väldigt skönt att andas genom näsan, men än så länge klarar jag det inte riktigt när jag springer snabbt.

Jag märker dock tydligt att när jag springer snabbt och flåsar och andas genom munnen, och tar några andetag genom näsan – så blir jag lugn och får samtidigt en kick och känner att jag orkar litet till.

Veronica Ingemarsson, 35 år, Rödeby

Subscribe Us
Subscribe to our newsletter and receive a selection of cool articles every weeks