80% hade munnen öppen på söndagspromenad

Anders Olsson Blogginlägg Leave a Comment

I söndags eftermiddag var jag på stan (Stockholm) och "roade" mig en stund med att kolla hur många gående som hade munnen öppen och hur många som hade munnen stängd. Jag räknade inga som pratade med varandra eller i mobiltelefon, inga som skrattade/log och heller inga som gjorde olika grimaser/rörelser med munnen (förvånansvärt många och hade jag fått möjlighet att studera dem litet längre hade dessa grimaserande människor troligtvis öppnat munnen, då det ofta går hand i hand).

Resultat: En lugn söndagseftermiddag, inte en stressig måndagsmorgon klockan 07:00, var det 80 personer av 100 som hade munnen öppen och 20 som hade munnen stängd. Att behöva andas genom munnen vid en vanlig promenad tyder på a) försämrade andningsvanor, b) ovana att ha munnen öppen ofta, c) dåligt fysiskt tränade, d) sämre syresättning av kroppens celler och e) en högre inre grundstress.

Vore skoj om du ville kolla i din omgivning hur många som munandas respektive näsandas och dela med dig av resultatet i kommentarsfältet nedan.

Dela gärna denna sida