Medveten Andning för optimal idrottsprestation

Anders Olsson Artiklar Leave a Comment

Försämrade andningsvanor begränsar din idrottsprestation

Vi kan inte springa, simma, cykla eller bibehålla koncentration, styrka och uthållighet på ett optimalt sätt om andningen är försämrad. En undersökning bland 331 idrottare, från motionär till elit, visade att vid maxprestation var det hela 65% som angav att andningen var den begränsade faktorn. Men hur många tränar aktivt på att förbättra sin andning för en optimal syresättning när vi joggar, cyklar, spelar fotboll, golf, tennis eller ishockey?

Påverkan försämrad andning
Drar ihop luftvägarnaSvårare att andas
Drar ihop blodkärlenFörsämrar flödet av blod och syre till musklerna
Påskyndar bildning av mjölksyraBlir trött snabbare
Minskar syresättning av musklerMinskar ATP-produktion, snabbhet och uthållighet
Försurat blod, fria radikalerMer skador
HälsoproblemMindre tid att träna
Undersökning 331 idrottare – vad hindrar dig vid maxprestation?
Svaga muskler (otränad)15%
Trötta muskler (mjölksyra)20%
Andningen65%


11 saker som visar varför en effektiv andning är viktig för ökad prestationsförmåga:

Vår idrottsliga prestationsförmåga kan förbättras genom effektivare andningsvanor och ökning av blodets förmåga att transportera syre. Låt oss titta närmare på hur vi kan använda den ofta outnyttjade potentialen i vårt andetag för att optimera vår prestationsförmåga när vi idrottar.Vad säger kunderna

Är Medveten Andning något för dig?


Dela gärna denna sida


About the Author

Anders Olsson

Facebook Twitter Google+

Anders Olsson är en passionerad andningsnörd som tror att han kan förändra världen till en mer kärleksfull plats genom att inspirera människor till att förbättra sina andningsvanor. Han älskar att träna och sprang en gång ett halvmaraton med silvertejp över munnen, bara för att visa att det är möjligt att springa och endast andas genom näsan. Anders är grundare av Medveten Andning, en metod han lär ut genom olika produkter och via föreläsningar, kurser och på sin mottagning till "alla som andas" - enskilda individer, barn, idrottare, tränare, terapeuter, coacher, läkare, fysioterapeuter och annan sjukvårdpersonal.