Nummer 1 - 2013

Hej subscriber !

2013 blir andningens år! I alla fall enligt Gabriella Ahlström som i P1's Spanarna talar sig varm för Medveten andning på ett mycket underhållande sätt - Andas rätt och bli en bättre människa.

Konferensen på Andningens dag 3 februari blev succé - fullsatt i  Sophiahemmets aula (180 personer) och föreläsningarna var mycket uppskattade. Evenemanget filmades och en del av föreläsningarna blir tillgängliga via hemsidan under våren.

Intresset för Medveten andning bara ökar, vilket känns väldigt skoj.

 • I Falun föreläste jag för 60 st CrossFit utövare under Måndagsklubbens träningshelg 8-9 feb, tillsammans med bland annat Sanna Kallur
 • Nyligen föreläste jag för över 300 tekniker på ett av Sveriges största IT-företag
 • Under våren kommer andningsbok, hemsida och webinar att lanseras på engelska
 • Nya andningskurser är inbokade under våren, dels via datorn och dels "live" i Göteborg och Stockholm
 • 15  juni, arrangeras Nääsloppet (vid Nääs slott utanför Göteborg)
 • 28-29 september är det dags för nästa instruktörskurs i Medveten andning (Stockholm). I dagsläget finns det 158 utbildade Andningsinstruktörer som har gedigen kunskap om hur du kan förbättra din andning.

Ursäkta om du får detta mail två gånger. Det uppstod ett problem med mailservern.

Trevlig läsning och ha det så bra !

/Anders

Förbättra din andning på någon av våra populära kurser i Medveten andning. Följande datum är inbokade:

 • Grundkurs - 26 feb 2013, webinar (via datorn) 18.30-21.15
 • Grundkurs - 25 mars 2013, webinar (via datorn) 18.30-21.15
 • Grundkurs - 6 maj 2013, Göteborg 18.30-21.30
 • Grundkurs - 14 maj 2013, Stockholm 18.30-21.30
 • Grundkurs - 15 juni 2013, Nääs Slott 14.30-17.30
 • Instruktörskurs - 28-29 sept 2013, Stockholm

Mer information och anmälan >>

Nääsloppet 15 juni 2013

Tack vare de många positiva effekterna av näsandning – lägre puls, ökat inre lugn, ökad uthållighet, snabbare återhämtning - blir det allt vanligare att andas genom näsan vid träning. Lördagen den 15 juni 2013 är du varmt välkommen till första upplagan av Nääsloppet. I en underbar slottsmiljö vid Nääs Slott går eller springer vi 5 eller 10 km och andas bara genom näsan. 50:- av anmälningsavgiften går till Hälsofrämjandets Andningsfond.

I samband med Nääsloppet arrangeras också mässa, andningskurs och middag på kvällen.

Mer information och anmälan >>

Näsandning ger bättre sexliv

Näsandning ger bättre sexliv.  I en studie på tjugonio män med polyper i näsan hade 34 procent av männen nedsatt sexuell förmåga, och endast tre procent i kontrollgruppen. Efter att polyperna opererats bort, och personerna kunde börja andas genom näsan igen, sjönk siffran till tio procent.

Kvävemonoxid, NO, ett ämne som produceras i stora mängder i bihålorna i näsan. Vid inandning genom näsan följer NO med inandningsluften ner i lungorna och vidare ut i blodet. NO har en stor påverkan på mannens erektionsförmåga då det finns mängder av NO-receptorer kring penis. När NO-nivåerna är höga stimuleras dessa receptorer. Musklerna runt penis slappnar då av så att den kan fyllas med blod och erektion uppnås och bibehållas.

"Jag såg artikeln i Dagens Industri där du sprang ett halvmaraton med förtejpad mun och tänkte att jag måste ringa dig. Jag är 78 år och potensen är fanken inte dålig. Mitt sexliv är bättre än nånsin, nästan som hos en tonåring! Det har kommit de sista åren och jag är övertygad om att den största orsaken är det faktum att jag tejpat munnen på natten de senaste 5 åren.

Läs mer >>

Vad har Medveten andning gjort för mig?

Tandläkare får bättre sexliv och vackrare sångröst

Jag har haft många positiva effekter av Relaxatorn och att tejpa igen munnen på nätterna, som en djupare sömn och därmed mer energi på dagarna! Detta har lett till ännu fler positiva effekter som ett bättre sexliv, mer och regelbundnare träning och viktnedgång samt bättre fysik. Läs mer >>

Göran Bergling, 71 år, tandläkare, Åkersberga

Medveten Andning är den mest intressanta bok jag någonsin kommit över

Vill bara berätta att jag läst ut din bok ”Medveten andning” nu och kan utan tvekan säga att det är den mest nyttiga och intressanta bok jag någonsin kommit över! Jag har läst x antal böcker om medveten närvaro och studerat och praktiserat detta i över 10 år nu, men det är enbart en handfull böcker som faktiskt gett mig något matnyttigt. Nu kan jag säga att din bok lägger sig över alla de andra och kommer stanna där för att symbolisera GRUNDEN för all medveten träning. Läs mer >>

Anna Bondesson

Bokutförsäljning - 50% rabatt

Fram till och med sista mars har du möjlighet att köpa följande böcker till 50% rabatt = 75:-/st. Därefter kommer jag att sluta sälja böckerna för att ha möjlighet att jobba med andning fullt ut.

 • Din kropp SKRIKER efter VATTEN
 • Tro, dogmer och biologi - Hur vårt undermedvetna styr våra gener
 • Awesomism - Ett nytt sätt att se på diagnosen autism
 • Träna för livet

Mer information och beställning >>