AndningsNYTT

Nummer 2 - 2017

Hej subscriber !

I detta nyhetsbrev kan du ta tempen på din andning och din hälsa genom att göra vårt 2-minuters test - Andningsindex. Eller varför inte lyssna på Hälsosnack där jag blir intervjuad av Lotta Lagerqvist och Victoria Carinci. Var med i utlottningen av 5 st presentkort genom att dela med dig av din erfarenhet av Medveten Andning.

Sleep Tape - snart i var mans/kvinnas mun :). Läs den inspirerande berättelsen om hur muntejpning har revolutionerat Martinas sömn. Nyligen köpte ett större företag 200 Relaxator till sina Hälsoinspiratörer. Det känns spännande att alltfler företag upptäcker Medveten Andning.

Utbildningen till Andningsinstruktör fortsätter att växa i popularitet. På kursen som nyligen avslutades var det 90 deltagare. I samband med kursen som startade 25:e april har vi utökat kursen från fem till tio lektionstillfällen. Nästa kurstillfälle startar 23:e augusti.

All strävan efter förbättrad hälsa och ökat välbefinnande bör inkludera en förbättrad andning som en grundläggande komponent.

/Anders Olsson

Gör vårt 2-minuters andningstest

GÖR VÅRT 2-MINUTERS ANDNINGSTEST

Lär dig mer om dina nuvarande andningsvanor genom att svara på de 20 frågorna i Andningsindex frågeformulär. Frågorna hjälper dig att gradera och bli medveten om hur väl dina luftvägar fungerar.

Blockerade luftvägar, överandning, oregelbunden andning är alla faktorer som kan ge upphov till många till synes helt orelaterade hälsoproblem.

Frågeformuläret är indelat i två delar. Fråga 1-10 utgör del I och handlar om din hälsa – fysiskt, mentalt och känslomässigt. Del II består av fråga 11-20 och är relaterat till dina andningsvanor.

Läs mer >>

---

UTBILDA DIG TILL ANDNINGSINSTRUKTÖR - NU TIO LEKTIONER

Instruktörskursen i Medveten Andning har utökats från fem till tio kurstillfällen, fördelat på fyra olika moduler. Kursen är mycket populär och på kursen som nyligen avslutades var det hela 90 deltagare.

Instruktörskursen riktar sig både till dig som vill förbättra ditt eget välmående och till dig som hjälper andra att må bättre.

För dig som arbetar inom sjukvården, inom alternativmedicin eller som träningsinstruktör, erbjuder Instruktörskursen i Medveten Andning ett kraftfullt verktyg som ökar dina möjligheter att hjälpa dina klienter.

• Modul I - Andningsträning, andningsfysiologi, coaching: 28-dagars andningsträning, nycklarna till bra andningsvanor, vad som händer i kroppen när vi andas, pH-balans, hur hjälpa andra m.m.

• Modul II - Andningsrelaterade hälsoproblem: Astma, hjärt/kärlproblem, cancer, sömnproblem, beroenden, hormon-obalanser, låg energi/utbrändhet, smärta och värk m.m.

• Modul III - Personlig utveckling och inlärning: Kopplingen mellan andning, tankar och känslor, hur vi fattar beslut, medvetet/undermedvetet beteende, öka din inlärningsförmåga, bli en bättre kommunikatör, de tre osynliga krafter som styr vårt liv m.m.

• Modul IV - Andning vid fysisk aktivitet: Övningar för välfungerande andningsmuskler, förbättrad hållning, bålstabilitet, ökad prestationsförmåga, uthållighet och återhämtning m.m.

Nästa kursstart 23:e augusti, pågående kurs började 25:e april.  Läs mer >>

---
Hälsosnack Podcast: Andetagets makt över hälsan

HÄLSOSNACK PODCAST: ANDETAGETS MAKT ÖVER HÄLSAN

Lotta Lagerqvist och Victoria Carinci  är hälsocoacher och syftet med Hälsosnack är att inspirera till ett hälsosammare och härligare liv. I detta avsnitt, på ca en timme, pratar vi andning med Anders Olsson, grundare av Medveten Andning, som har grottat ned sig ordentligt i hur andningen påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande.

Anders berättar hur man får bättre uthållighet, fettförbränning och välmående genom att andas rätt, och vi får lära oss knepen för en bättre andning.  Lyssna på podcasten här  >>

---

BERÄTTA FÖR OSS VAD DU TYCKER

Har du testat Medveten Andning? Kanske tejpar du munnen på natten? Eller använder Relaxator när du vill slappna av eller koncentrera dig? Kanske gör du fysisk aktivitet med stängd mun? Eller har du läst boken och blivit mer medveten om hur du andas i olika situationer?

Isåfall är du varmt välkommen att dela med dig av din erfarenhet av Medveten Andning. Alla som skickar in sin erfarenhet är med i utlottningen av 5 st presentkort som är giltiga i vår butik. Utlottningen pågår till och med den 15:e augusti 2017.

1:a pris – presentkort värde 1 000:-
2:a pris – presentkort värde 600:-
3-5:e pris – presentkort värde 350:-

Läs mer  >>

---
Numera är jag RELIGIÖS när det gäller min muntejp och tejpar munnen varje natt

NUMERA ÄR JAG RELIGIÖS NÄR DET GÄLLER MIN MUNTEJP OCH TEJPAR MUNNEN VARJE NATT

Tidigare var det inte ovanligt att jag hade TVÅ stora glas på nattduksbordet som jag DRIACK under natten. Ett tag drack jag MER på natten än på dagen! Jag kunde också vakna med ett ryck och måste panikandas och kände att allting bara snurrade.

Det var då jag fick tipset om muntejp, att helt enkelt tejpa munnen när man sover för att ENDAST andas genom näsan. Det har verkligen revolutionerat min sömn då jag inte behöver dricka flera liter mitt i natten, inte vaknar torr som en öken i munnen och dessutom behöver en dryg timma MINDRE sömn!

Läs mer >>