Nummer 3 - 2019

Innehåll

  1. Kundberättelse - "27 år av svår migrän nästan helt borta med rätt andning"
  2. Artikel - "Försämrad andning kan ge sköldkörtelproblem"
  3. Kurs - "Ny Instruktörskurs i Medveten Andning börjar 15 augusti"
  4. Kundberättelse - "Att börja andas medvetet har drastiskt förändrat mitt liv!"
  5. Dagens reflektion - "Mer naturligt är vägen framåt"
Medveten Andning

Hej !

I detta nummer av AndningsNYTT kan du läsa om Johannas resa som är ännu ett inspirerande exempel på hur en förbättrad andning hjälper oss slappna av och därmed minska smärta och stärka hjärtat. Nyblivne SM-guldvinnaren i ishockey Chay Genoway i Frölunda berättar också om hur Medveten Andning drastiskt förändrat hans liv.

Du hittar också en intressant artikel om sköldkörteln, något som alltfler människor upplever problem med.

Häromveckan föreläste jag på Lidingö Stad inför närmare 200 åhörare. Det verkar som att de gillade föreläsningen då mer än 50% skrev upp sig på nyhetsbrevet! Jättekul att höra också att en av avdelningarna i Lidingö Stadshus har börjat med 10 minuters andning och avslappning innan sina möten varje måndagsmorgon. Jag kan tänka mig att det skapar en utmärkt plattform som ger både mer närvaro och produktivare möten där deltagarna drar åt samma håll och möts i samförstånd.

Den 15 augusti börjar en ny omgång av vår populära Instruktörskurs. På den nuvarande kursen är vi 84 deltagare Här kan du läsa vad tidigare kursdeltagare tycker - Fantastiskt gensvar på Instruktörskursen i Medveten Andning.

Ta hand om dig
/Anders
27 år av svår migrän nästan helt borta med rätt andning

27 år av svår migrän nästan helt borta med rätt andning

Den svåra migrän, 1-2 gånger per vecka, som jag haft i 27(!!!) år försvann nästan helt, omgående! Nu, när min migrän blivit dramatiskt mycket bättre, så är jag naturligt nog jätteglad, med också väldigt upprörd!

All smärta, alla tårar, alla gånger jag kräkts magen ut och in, alla mediciner, läkarbesök, dieter och alla pengar jag lagt på komplementär medicin… Hade jag verkligen ”bara” andats fel? Hade denna enkla kostnadsfria lösning funnits till hands hela tiden? Så nära mig, utan att jag visste! Bättre sent än aldrig, absolut, men varför har ingen sagt nåt!?!

Mitt hjärta, som slagit sanslöst oregelbundet i många år, med dubbelslag eller extraslag HELA tiden, har nu blivit så lugnt när jag andas rätt.
Försämrad andning kan ge sköldkörtelproblem

Försämrad andning kan ge sköldkörtelproblem

Det som kännetecknar sköldkörtelproblem mer än något annat är brist på energi och trötthet. Syre är en förutsättning för att kunna tillverka energi effektivt, så det finns en nära koppling mellan försämrad andning och problem med sköldkörteln.

En stressad andning sänker också nivåerna av koldioxid i kroppen. Ett lägre koldioxidtryck drar ihop blodkärlen och kroppen prioriterar då blodflödet till de viktigaste organen, medan huden är det första organ som får mindre blod.

Så om kroppen blir för varm kan den inte göra sig av med överskottsvärme genom huden. Det enda sättet kroppen kan kompensera för detta är genom att minska aktiviteten i sköldkörteln, då det minskar ämnesomsättningen och därmed även värmeproduktionen.
Instruktörskurs Medveten Andning

Medveten Andning Instruktörskurs

En ny omgång av vår populära Instruktörskurs startar den 15 augusti 2019. Kursen innehåller fyra moduler fördelat på 12 st kurstillfällen à 2 timmar. De fyra modulerna är:
  1. Andningsträning, andningsfysiologi och coaching
  2. Andning, personlig utveckling och inlärning
  3. Andning vid fysisk aktivitet, hållning, rörelser
  4. Andningsrelaterade hälsoproblem
På kursen lär du dig skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor och erhåller kraftfulla och enkla verktyg för att kunna hjälpa både dig själv och dina klienter till en bättre andning och därmed ökad hälsa, mer energi och harmoni.

Kursen är väldigt populär bland samtalsterapeuter, alternativmedicinska terapeuter, idrottstränare, framgångscoacher, psykologer, massageterapeuter, yogainstruktörer, röstcoacher, sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare och annan sjukvårdpersonal. Även personer med egna hälsoproblem har haft stort utbyte av att gå kursen.
Att börja andas medvetet har drastiskt förändrat mitt liv!

Att börja andas medvetet har drastiskt förändrat mitt liv!

Chay Genoway var nyligen med och vann SM-guld för Frölunda i SHL. Det är hans 11:e säsong som proffs och innan han kom till Sverige spelade han flera år i ryska ligan KHL. I Vinter-OS 2018 i Pyeongchang, Sydkorea, representerade han Kanada och vann en bronsmedalj. Sedan Chay kom i kontakt med Medveten Andning för fem månader sedan har han tejpat min mun varje natt. Chay säger:

"Att börja andas medvetet har drastiskt förändrat mitt liv! Jag återhämtar mig snabbare från den påfrestning som det innebär att vara hockeyproffs. Att tejpa munnen på natten har hjälpt mig till en bättre sömnkvalité. Mina bihåleproblem, som jag har kämpat med hela livet, är nu ett minne blott och jag kan inte må bättre än så här."
Dagens reflektion: Mer naturligt är vägen framåt

Mer naturligt är vägen framåt

Monsanto dömdes nyligen att betala nästan 20 miljarder i skadestånd (2,05 miljarder USD) då juryn ansåg att deras bästsäljare Roundup orsakat cancer hos de två personer som stämt dem. Dessa båda personer fick alltså 10 miljarder var. Det är inte bara mycket pengar utan också ett stort fett statement….nu är väl inte sista ordet sagt då de kan överklaga, men då ytterligare 13 000 personer stämt Monsanto så är det tänkbart att bäst före datumet på deras produkter redan gått ut…..

Den stora vinsten med kemikalie-jordbruket har varit minskat behov av manuell arbetskraft, vilket varit en oerhört positiv utveckling jämfört med för några generationer sedan när många slet ont ute på åkrarna. Domen mot Monsanto pekar dock på att priset vi betalat för detta är högt.

På samma sätt har utvecklingen inom sjukvården av penicillin, stamcellsterapi m.m. varit fantastiskt för många människor. Men även här är det tänkbart att priset vi betalar är högt. Sedan 2000 har till exempel de 10 största läkemedelsföretagen tillsammans betalat över 230 miljarder i skadestånd…

facebook twitter