Nummer 1 - 2018

Innehåll

  1. Artikel i Dagens Industri - "Entreprenören som missionerar för bättre andning"
  2. Andningens Dag 3:e februari - BreathHour klockan 12:00 - 13:00
  3. Ny Instruktörskurs börjar den 30:e januari
  4. Kundberättelse - "Från orkeslös zombie till massor av energi och livskraft"
  5. Artikel på hemsidan - "Lugna ned en stressad, överhettad hjärna"
medveten-andning-nyhetsbrev_700

Hej !

Har du en andning med förbättringspotential? Många inom affärslivet har säkert börjat fundera på detta då det nyligen var en artikel om Medveten Andning på hela fyra sidor i Dagens Industri!

En företagsledare som ställt sig just den frågan och insåg att hans andning hade utrymme för förbättring var Ron Penna, VD och grundare av Quest Nutrition. Företaget, som grundades för 7 år sedan, är USA's näst snabbast växande företag genom tiderna inom livsmedelsbranschen. Idag omsätter de över 10 miljarder.

Ron har läst min bok, tejpar munnen på natten och älskar Relaxatorn ? När jag håller en workshop i Los Angeles den 5:e april har Ron vänligheten både att öppna upp sitt stora hälsonätverk och bl a flyga in flera hälsoexperter, forskare och läkare till eventet och också att upplåta sitt auditorium som har plats för 130 personer. Det är verkligen inspirerande att han tror så mycket på Medveten Andning och BreathIQ! I San Francisco håller jag en workshop den 11:e april.

En ny Instruktörskurs börjar den 30:e januari. Av de ca 90 deltagarna på den nuvarande kursen, som avslutas inom kort, har ca hälften anmält sig efter att kursen börjat. Så det går alltså fortfarande att anmäla sig, eftersom samtliga lektioner är tillgängliga i två år från kursstart.

Den 3:e februari är det Andningens Dag. Det firar vi med BreathHour mellan klockan 12:00-13:00, där vi tänker litet extra på vår andning. Årets tema är att förbättra din förmåga att kommunicera.

Andas bättre - Må bättre
/Anders
medveten-andning-dagens-industri-artikel1

Entreprenören som missionerar för bättre andning

"Han har sprungit en halvmara med silvertejp över munnen och sover varje natt med tejpad mun. Anders Olsson är entreprenören och forskaren som missionerar för bättre andning." Så inleder Annika Hellner sin artikel i Dagens Industri från den 13:e januari 2018.

Artikeln är på hela fyra sidor och i samband med intervjun spelade vi även in en video. Om du vill kommentera och dela videon på facebook och även säga något om din erfarenhet av Medveten Andning blir vi mycket glada ?.
andningens-dag-breath-hour

Breath Hour på Andningens Dag den 3:e februari

Sedan 2012 firar vi Andningens Dag den 3:e februari. Förra året lanserade vi BreathHour, vilket innebär att vi den 3:e februari klockan 12:00 lokal tid och en timme framåt tänker litet extra på vår andning. Förra årets tema var ”Bli energismart” och i år är temat att förbättra din förmåga att kommunicera och därmed bl a minska konflikter.

Vår andning är instrumental när vi kommunicerar. Alla ljud vi gör ifrån oss innebär att luft passerar in och ut från våra lungor och genom stämbanden. Luften vi andas är röstens bränsle. Och våra näsgångar och bihålor är röstens förstärkare, precis som gitarrens låda förstärker tonen från strängarna.

Så hur vi låter när vi pratar är en viktig del i vår kommunikation. En annan aspekt är vår förmåga att uttrycka vad vi känner och vilka behov vi har.

medveten-andning-instruktorskurs_nyhetsbrev

Medveten Andning Instruktörskurs

En ny omgång av vår populära Instruktörskurs startar den 30 januari 2018. Kursen innehåller fyra moduler fördelat på 11 st kurstillfällen à 2 timmar med början 30 januari. De fyra modulerna är:
  1. Andningsträning, andningsfysiologi och coaching
  2. Andning, personlig utveckling och inlärning
  3. Andning vid fysisk aktivitet, hållning, rörelser
  4. Andningsrelaterade hälsoproblem
På kursen lär du dig skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor och erhåller kraftfulla och enkla verktyg för att kunna hjälpa både dig själv och dina klienter till en bättre andning och därmed ökad hälsa, mer energi och harmoni.

Kursen är väldigt populär bland samtalsterapeuter, alternativmedicinska terapeuter, idrottstränare, framgångscoacher, psykologer, massageterapeuter, yogainstruktörer, röstcoacher, sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare och annan sjukvårdpersonal. Även personer med egna hälsoproblem har haft stort utbyte av att gå kursen.
medveten-andning-kundberattelse-lisbeth-lundkvist

Från orkeslös zombie till massor av energi och livskraft

Jag är 49 år och de senaste 30 åren har jag varit otaliga gånger hos läkaren. Men aldrig fått någon hjälp eller tips. Jag har sökt och sökt under alla dessa år. Vad är det för fel på mig? Varför sväller min näsa upp? Varför blir jag svullen i slemhinnorna? Varför orkar jag ingenting?

Hittade denna sida och började tejpa munnen till natten. Redan första kvällen när jag satte dit tejpen hände det något. Jag kände ett fantastiskt lugn och blev medveten om min andning. Sen den dagen har jag vaknat full av energi och med ett leende på läpparna. Känner mig lyrisk för varje ny dag jag får vakna med energi. Min man säger att han har fått en ny sambo ?
medveten-andning-lugna-ned-stressad-hjarna_kurs

Lugna ned en stressad, överhettad hjärna

När vi upplever inkommande stimuli som stressande aktiveras den sympatiska delen av nervsystemet. Ett högt livstempo med möten, deadlines, räkningar och många måsten ger upphov till en mängd tankar och känslor som ger en snabbare, ytligare och mer oregelbunden andning.

Genom att ta kontroll över vår andning och andas medvetet kan vi påverka nervsystemet i en mer parasympatisk riktning. Därigenom sänks pulsen, matsmältningen förbättras och muskler i blodkärl och luftvägar slappnar av. Vi öppnar helt enkelt upp fönstret av möjligheter att reagera annorlunda på det som sker.

Över tid lär vi kroppen att hantera inkommande stimuli på ett lugnare sätt. Nya vanor etableras och våra cellminnen (instinkter, livserfarenheter, värderingar m.m.) uppdateras. Det kan liknas vid att ta fram ett sparat dokument på datorn, ändra i det och spara ned den nya, uppdaterade informationen på hårddisken.
facebook twitter