Nummer 2 - 2018

Innehåll

  1. Kundberättelse - "85-åring: Jag har fått min hälsa och livslust tillbaka"
  2. Kundberättelse - "Medveten Andning är oerhört effektivt vid sötsug"
  3. Ny Instruktörskurs börjar den 23:e augusti
  4. Artikel - "Förbättra din andning – Förbättra din astma"
medveten-andning-nyhetsbrev_700

Hej !

Sedan förra nyhetsbrevet har jag bl a hunnit med en resa till Los Angeles och San Francisco. Det är ingen tvekan om att behovet av att förbättra sina andningsvanor är stort "over there" så det känns verkligen kul att intresset var så stort.

Särskilt kul var det att föreläsa för ett 30-tal läkare, forskare, biohackers och kostexperter. Bl a var förvåningen stor över att tejpad mun när de lyssnade på föredraget kunde ge en sådan avslappnande effekt, trots att munnen redan var stängd innan tejpen åkte på. När vi stänger av förmågan att kommunicera via språket så når vi helt enkelt en ny nivå av avslappning.

I detta nyhetsbrev kan du läsa en artikel om astma, en sjukdom som ökar allt mer. Hela 10% av alla svenskar har idag en astma-diagnos. Vidare kan du inspireras av två fina kundberättelser. Berättelsen från den 85-årige före detta advokaten visar att det går att dra nytta av förbättrade andningsvanor även långt upp i åren. Och Ulrikas berättelse om sockersug bekräftar det jag själv upptäckt - hur en förbättrad andning är ett väldigt kraftfullt verktyg för att hjälpa oss bli av med även ett svårartat sockersug.

Ett av mina favoritcitat är från den engelske nobelpristagaren Rudyard Kipling – Om du kan möta både Triumfen och Katastrofen och behandla dem på samma sätt…då är jorden och alla dess skatter dina.

/Anders
85-åring: Jag har fått min hälsa och livslust tillbaka!

85-åring: Jag har fått min hälsa och livslust tillbaka!

Jag är 85 år och har under många års tid behövt få blodtransfusioner med fem veckors mellanrum. När blodvärden blivit dåliga har jag tappat all energi. Nu är det 15 veckor sedan jag behövde en blodtransfusion då blodvärdena varit helt utan anmärkning, till läkarnas stora förvåning.

Från att ha levt ett väldigt inaktivt liv sista åren, på grund av låg energi, är jag nu både ute och promenerar, cyklar på motionscykel och tränar styrketräning på mitt lilla vis. Det är inte utan stolthet jag nu väljer att berätta om min väg tillbaka till hälsa, glädje och styrka.
medveten-andning-ulrika-gabriel2

Medveten Andning är oerhört effektivt vid sötsug

Jag är kostrådgivare och har jobbat mycket med ätbeteende i mina kurser i Mindful Eating för Gottegrisar, där Medveten Andning har en viktig roll. Medveten Andning är oerhört effektivt både när det gäller att komma tillrätta med sötsug och överätning.

En bonuseffekt om man andas sig lugn innan måltid är att matsmältningen förbättras vilket gör att näringsupptaget ökar och likaså förbränningen. Så fantastiskt 😀 !!!!!!! När jag frågar mina kursdeltagare vilka verktyg de haft mest nytta av, där basen på kursen utgörs av Medveten Andning, skippa sockret och att äta med Mindfulness, svarar nästan alla: Andningen.
medveten-andning-instruktorskurs_nyhetsbrev

Medveten Andning Instruktörskurs

En ny omgång av vår populära Instruktörskurs startar den 23 augusti 2018. Kursen innehåller fyra moduler fördelat på 11 st kurstillfällen à 2 timmar med början 23 augusti. De fyra modulerna är:
  1. Andningsträning, andningsfysiologi och coaching
  2. Andning, personlig utveckling och inlärning
  3. Andning vid fysisk aktivitet, hållning, rörelser
  4. Andningsrelaterade hälsoproblem
På kursen lär du dig skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor och erhåller kraftfulla och enkla verktyg för att kunna hjälpa både dig själv och dina klienter till en bättre andning och därmed ökad hälsa, mer energi och harmoni.

Kursen är väldigt populär bland samtalsterapeuter, alternativmedicinska terapeuter, idrottstränare, framgångscoacher, psykologer, massageterapeuter, yogainstruktörer, röstcoacher, sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare och annan sjukvårdpersonal. Även personer med egna hälsoproblem har haft stort utbyte av att gå kursen.
Förbättra din andning – Förbättra din astma

Förbättra din andning – Förbättra din astma

Astma är en sjukdom som sätter ned förmågan att andas på grund av trånga luftvägar. Problemen har blivit allt vanligare de senaste 50 åren och idag har ca 10% av alla svenskar diagnosen astma.

Det finns en nära koppling mellan astma och försämrade andningsvanor. Såväl studier som mängder av anekdotiska berättelser visar att förbättrade andningsvanor utgör ett effektivt alternativ eller komplement till astmamediciner.

Även om många astmatiker är medvetna om att de har en andning med förbättringspotential, så verkar få ha insett vilket kraftfullt verktyg det faktiskt är att andningsträna för att hjälpa dem förbättra sin astma.
facebook twitter