Nummer 1 - 2019

Innehåll

 1. Kundberättelse - "Efter 50 lunginflammationer var min ena lunga som ett russin, nu fungerar den perfekt!"
 2. Föreläsning - "Upptäck kraften i ditt andetag"
 3. Den 3 februari firar vi Andningens Dag med "Andningsminuten"
 4. Ny Instruktörskurs börjar 30 januari
 5. Kundberättelse - "Ångesten på väg att försvinna med näsandning"
Medveten Andning

Hej !

Läs om Anne-Lee Porsback som delar med sig av sin tuffa resa - när hon var 18 år hade hon haft 50 lunginflammationer, men tack vare en förbättrad andning tillhör de numera glädjande det förflutna. Eller läs om skeptikern som gjort stora framsteg med sin ångest "Jag är i chock, jag kan inte tro att så mycket som varit fel psykiskt och med min kropp beror på att jag hela mitt liv andats fel".

Vår kropp är verkligen FANTASTISK på att läka sig själv, om vi ger den rätt förutsättningar. Väldigt inspirerande!

Söndagen den 3:e februari är det Andningens Dag och klockan 20:30-20:45 är det premiär för Andningsminuten, ett kostnadsfritt event via nätet som du ansluter till via din dator/surfplatta/mobil. Vi andas tillsammans och tänker goda tankar om varandra. Mer information och anmälan >>

Bor du i Stockholm med omnejd har du möjlighet att komma och lyssna på föredraget "Upptäck kraften i ditt andetag" på kvällen den 8:e april i Solna. Pris 300:-. Mer information och anmälan >>

Den 30 januari börjar en ny omgång av vår populära Instruktörskurs, den 20:e i ordningen. På den nuvarande kursen är vi 79 deltagare och sedan starten 2011 har vi haft över 800 deltagare. En anledning till att kursen är så populär och att många upplever den som livsförändrande är troligtvis för att vi binder samman tankar, känslor, kropp, andning, evolution, meningen med livet, våra drivkrafter m.m. med forskning, sunt förnuft, praktiska erfarenheter och övningar, till en större helhetsförståelse. Pris 5 000:-. Mer information och anmälan >>

Har du gått Instruktörskursen (eller om du går den just nu) är du varmt välkommen på vår träff för Andningsinstruktörer den 8:e april i Solna, 09:00-16:30. Pris 300:-. Smoothies och frukt ingår. Anmäl dig till [email protected]

Jag hoppas att 2019 blir ett år då din själ för uppleva det den längtar efter 😊
/Anders
Efter 50 lunginflammationer var min ena lunga som ett russin, nu fungerar den perfekt!

Efter 50 lunginflammationer var min ena lunga som ett russin, nu fungerar den perfekt!

Vid 18 års ålder så hade jag ätit ca 100 st penicillinkurer och haft lunginflammation ca 50 gånger. Lägg därtill ett stort antal öroninflammationer, halsfluss och luftrörskatarrer.

Skillnaden som hänt i min kropp på nio månader av andningsträning är som natt och dag. Vi pratar ju inte någon tid alls egentligen. Om något sagt till mig att jag skulle växa fem cm och få rak rygg på några månader så hade jag skrattat dem rakt upp i ansiktet. Och detta bara efter att jag lärt mig att andas rätt istället för att hyperventilerat hela livet.

Föreläsning: Upptäck kraften i ditt andetag

FÖRELÄSNING: Upptäck kraften i ditt andetag

Du är varmt välkommen till föreläsningen "Upptäck kraften i ditt andetag" den 8 april 18:30-21:00 i Solna. Vi tar bland annat upp följande:
 • Vad händer när vi andas – grundläggande andningsfysiologi, vikten av balans mellan syre och koldioxid, pH balans, inflammationer, mitokondrier
 • Varför Medveten Andning? - Bättre sömn, Mer energi, Ökad mental klarhet, Andas dig igenom sorg, rädslor och ilska, Bättre matsmältning, Bättre idrottsprestation och återhämtning
 • Banbrytande studie på Stanford i USA - Munandning vs Medveten Andning

KALENDARIUM

- INSTRUKTÖRKURS - Medveten Andning, start 30 januari. Mycket uppskattad kurs. Över 800 Andningsinstruktörer utbildade hittills. Läs mer >>
- ANDNINGSMINUTEN - Event via nätet i samband med Andningens Dag den 3:e februari 20:30-20:45 där vi andas tillsammans och tänker goda tankar om varandra. Läs mer >>
- UPPTÄCK KRAFTEN I DITT ANDETAG - Föreläsning 8 april 18:30-21:00, Solna Gate, Hemvärnsgatan 9, Solna, Stockholm. OBS! Early Bird erbjudande senast 8 mars Läs mer >>
- INSTRUKTÖRSTRÄFF - Medveten Andning, 8 april 09:00-16:30. Anmäl dig till [email protected] Kostnad 300:-

Andningsminuten 3 februari (Andningens Dag)

Andningsminuten på Andningens Dag

Den 3:e februari infaller Andningens Dag. I samband med det så håller vi ett kortare event klockan 20:30-20:45 - Andningsminuten, där du ansluter via din dator/surfplatta/mobil. Genom att andas tillsammans under Andningsminuten och tänka goda tankar om oss själva, om andra och om Medveten Andning så skapar vi en större kärlek till oss själva, starkare band med andra och bidrar samtidigt till att Medveten Andning blir en allt starkare signal som attraherar fler människor som är i behov av detta detta enkla men kraftfulla verktyg.

Andningsminuten är en del i Medveten Andnings vision – att sprida enkel kunskap och enkla verktyg som inspirerar till ökat eget ansvar för våra tankar, känslor, andningsvanor, mat- och dryckesvanor, träningsvanor, vår hälsa och vårt sätt att agera och kommunicera.

I det Medvetna andetaget finns kraften att förändra världen till en plats där människor är litet lugnare, litet vänligare, samarbetar mer, och fattar litet klokare beslut i sina dagliga liv. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något för att bidra till en bättre värld.
Instruktörskurs Medveten Andning

Medveten Andning Instruktörskurs

En ny omgång av vår populära Instruktörskurs startar den 30 januari 2019. Kursen innehåller fyra moduler fördelat på 11 st kurstillfällen à 2 timmar med början 30 januari. De fyra modulerna är:
 1. Andningsträning, andningsfysiologi och coaching
 2. Andning, personlig utveckling och inlärning
 3. Andning vid fysisk aktivitet, hållning, rörelser
 4. Andningsrelaterade hälsoproblem
På kursen lär du dig skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor och erhåller kraftfulla och enkla verktyg för att kunna hjälpa både dig själv och dina klienter till en bättre andning och därmed ökad hälsa, mer energi och harmoni.

Kursen är väldigt populär bland samtalsterapeuter, alternativmedicinska terapeuter, idrottstränare, framgångscoacher, psykologer, massageterapeuter, yogainstruktörer, röstcoacher, sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare och annan sjukvårdpersonal. Även personer med egna hälsoproblem har haft stort utbyte av att gå kursen.
Kundberättelse: Ångesten på väg att försvinna med näsandning

Ångesten på väg att försvinna med näsandning

Intressant inlägg på Flashback från en skeptiker om hur hens ångest är på väg att försvinna tack vare näsandning. Kan det vara så enkelt !?!

"Jag är i chock, jag kan inte tro att så mycket som vart fel psykiskt och med min kropp beror på att jag hela mitt liv andats fel. Har alltid tyckt andning mot ångest vart flum, men nu...

Jag är i processen att bli panikanfalls-fri med panic away, och nu börjar jag få grepp om hur jag ska bli av med den här andra ångesten, den som liksom aldrig ger med sig. Trögflytande konstant jävla skitångest som jag haft hela livet.

Jag har varit lite "desperat" så jag har googlat och letat efter trick och idéer. Jag hamnade på en blogg där en kille skrev att han botat sin ångest med "näs-andning"
Jo men tjena... Näsandning? idiot, var min tanke. Men jag klickade på länken han hade i bloggen och hamnade på Medveten Andnings hemsida och började läsa.

Jag hatar såna här mirakelmetoder, ni vet med dålig amerikansk reklam där nån upphetsat berättar att de kan bota ALLT från ångest till astma till dåligt sexliv. Men jag läste vidare och en hel del saker kändes ändå rätt logiska. Det var när jag läste en vetenskaplig artikel om vad som händer när barn mun-andas jag blev såld. Jag har sneda tänder, för liten käke, allt de skrev om. Och jag insåg att jag haft extrema problem med att kunna andas med näsan sen jag var väldigt väldigt liten. Bl a opererat bort polyperna redan som 2 månader gammal.

Så.... jag pungade ut 450 kr, köpte boken och ett verktyg. Jag fick det i går, jag har redan i flera dagar andats enbart med näsan, bl a tejpat munnen på natten och jag känner redan en enorm skillnad på energinivå och ångestnivå. Sen läste jag boken och allt bara föll på plats.

Saker som läkare vart lite förbryllade över när det kommer till min hälsa: Jag har för låg lungvolym - de insåg det när jag var 17 år, en närmare undersökning visade att delar av mina lungor, längst ner kollapsat och slutat funka som det skulle. Genetiskt tänkte läkaren. Enkelt enligt boken, jag har ju förfan inte använt nedre delen av lungorna, de beskrev verkligen exakt det läkarna såg.

Jag har ovanligt trånga luftrör vilket ger mig ansträngningsastma. Orsak enligt läkarna, allergi, genetiskt kanske. Boken - jag andas kall, rå luft genom munnen. De beskrev på cellnivå och jag var tvungen att ringa min mormor som är läkare som säger att det stämmer faktiskt.

Jag har en ovanlig stelhet och ibland kramper precis under revbenen, en sjukgymnast blev väldigt förvånad, han hade aldrig känt nått liknande. Han gissade på stress. Boken förklarar, jag använder inte diafragman när jag andas. Nu när jag testar gör det nästan ont, känns ovant och konstigt. Att inte använda diafragman ger en hel del symptom, varav jag hade alla...

Jag hade konstanta infektioner och sjukdomar i hals, bihålor och lungor redan som barn. Bl a fick man operera bort halsmandlarna, jag har dåligt immunförsvar och är så gott som alltid förkyld.

Så jag vill inte låta som nån som hittat en religion eller tror på mirakel... men asså, bara den förändring jag känner efter en vecka med näsandning gör att jag känner att det här är rätt otroligt.

Så om du som jag lider av ångest, stress mm. googla medveten andning, läs lite, testa! Skriv vad ni tror! Hade vart intressant att se om det här kan hjälpa er andra.
facebook twitter