Nummer 4 - 2018

Innehåll

 1. Föreläsning Göteborg 21:e november - Upptäck kraften i ditt andetag
 2. Medveten Andning vid graviditet och förlossning
 3. Hur ska jag andas? Wim Hof vs Medveten Andning
 4. Ny Instruktörskurs börjar 30 januari 2019
 5. Dagens reflektion - Vi har alla en fantastisk förmåga till självläkning
medveten-andning-nyhetsbrev_700

Hej !

Nyligen hemkommen efter fem veckor i USA finns det en del spännande att dela med mig av. Bland annat har jag gästföreläst på Arizona State University, ett av USA's största universitet med över 70 000 studenter. Det kom över 200 åhörare och föreläsningen kändes hur bra som helst och feedbacken efteråt var väldigt positiv!! Att min absolut största rädsla tidigare var att prata inför folk känns numera väldigt avlägset.

Ett av de intressantaste resultaten i andningsstudien på Stanford var hur stor påverkan andningen har på sömnen. När jag blockade min näsa under 10 dygn, så att jag bara kunde andas genom munnen, snarkade jag i snitt nästan 3 timmar per natt. Med tejpad mun och näsandning snarkade jag mindre än 10 minuter per natt.

Bor du i och omkring Göteborg eller Stockholm har du möjlighet att höra mig föreläsa live (produkter finns till försäljning):
Och den 30 januari 2019 börjar en ny omgång av vår populära Instruktörskurs i Medveten Andning.

Lev väl
/Anders
Föreläsning Göteborg: Upptäck kraften i ditt andetag

FÖRELÄSNING: Upptäck kraften i ditt andetag

Kom till föreläsningen "Upptäck kraften i ditt andetag" som vi arrangerar tillsammans med vår samarbetspartner MindWorkout. Vi tar bland annat upp följande:
 • Vad händer när vi andas – grundläggande andningsfysiologi
 • Varför Medveten Andning? - Bättre sömn, Mer energi, Ökad mental klarhet, Andas dig igenom sorg, rädslor och ilska, Bättre matsmältning, Bättre idrottsprestation
 • Hur gör man för att balansera välmående och prestation i en pressad vardag med många utmaningar?

KALENDARIUM

- [email protected] - Föreläsning 14:e november 12:00 - 13:00, Grev Turegatan 30, Stockholm. Anmäl dig till [email protected]
- UPPTÄCK KRAFTEN I DITT ANDETAG - Föreläsning 21 november 18:30-21:00, Folkets Hus, Olof Palmes Gata 3, Göteborg. OBS! Early Bird erbjudande senast 21 oktober Läs mer >>
- INSTRUKTÖRSTRÄFF - Medveten Andning, 21 november 13:00-16:30. Anmäl dig till [email protected]
- INSTRUKTÖRKURS - Medveten Andning, start 30 januari 2019. Mycket uppskattad kurs. 150 nya Andningsinstruktörer utbildas varje år. Läs mer >>

Medveten Andning vid graviditet och förlossning

Medveten Andning vid graviditet och förlossning

Att andningen kan vara ett kraftfullt verktyg vid förlossning är det många kvinnor som kan vittna om. När vi har en spänd andning, till exempel på grund av stress och/eller rädsla, så spänner vi oss, vilket förstärker smärtan.

Här är några kommentarer om Relaxatorn vid graviditet och förlossning:
 • "Min syster fick barn för 2 dagar sedan och hon använde Relaxatorn under hela förlossningen. Hon tyckte den var otroligt bra och sa att när det var som allra värst var det skönt att ha någonting att ty sig till. Barnmorskan tyckte också den verkade mycket bra och sa -Det här var en bra grej, den hjälpte säkert till."
 • "Relaxatorn var en jättebra 'kompis' när jag hade som mest ont."
 • "Tack vare Relaxatorn kunde jag lugna ned mig och återhämta mig snabbare mellan värkarna."
 • "Utan Relaxator under förlossningen, men efter att ha tränat under graviditeten så blev fjärde gången gillt faktiskt en mycket trevligare upplevelse än de tidigare 🙂 Den hjälper en att inte spänna sig så mycket och kunna behålla fokus."
 • "Min dotter hade en förlossning som förlöpte jättebra, mycket tack vare att hon andades i Relaxatorn!"
Hur ska jag andas? Wim Hof vs Medveten Andning

Hur ska jag andas? Wim Hof vs Medveten Andning

Jag får allt oftare frågan om Wim Hof metoden (särskilt från män av någon anledning 🙂). Wim Hof metoden är otroligt populär och han är något av en rockstjärna i andningskretsar. Många som gör hans övningar upplever förbättrad hälsa.

Hur ser jag på Wim Hof metoden, vad är skillnaderna mellan Wim Hof och Medveten Andning och går det att kombinera dem, är några av frågorna.

Inom Medveten Andning pratar vi mycket om de sju goda andningsvanorna, där vi eftersträvar en långsam, låg och rytmisk andning som är in och ut genom näsan. Det får oss att slappna av och triggar parasympatikus, vårt lugn- och ro-system.

Metoden som Wim Hof, även kallad The Iceman, lär ut går i mångt och mycket ut på det omvända, att ta stora andetag och andas forcerat och kraftfullt, ofta in och ut genom munnen. Det aktiverar kroppen och triggar sympatikus, vårt kamp- och flykt-system och ökar nivåerna av adrenalin och kortisol (stresshormon).
Instruktörskurs Medveten Andning

Medveten Andning Instruktörskurs

En ny omgång av vår populära Instruktörskurs startar den 30 januari 2019. Kursen innehåller fyra moduler fördelat på 11 st kurstillfällen à 2 timmar. De fyra modulerna är:
 1. Andningsträning, andningsfysiologi och coaching
 2. Andning, personlig utveckling och inlärning
 3. Andning vid fysisk aktivitet, hållning, rörelser
 4. Andningsrelaterade hälsoproblem
På kursen lär du dig skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor och erhåller kraftfulla och enkla verktyg för att kunna hjälpa både dig själv och dina klienter till en bättre andning och därmed ökad hälsa, mer energi och harmoni.

Kursen är väldigt populär bland samtalsterapeuter, alternativmedicinska terapeuter, idrottstränare, framgångscoacher, psykologer, massageterapeuter, yogainstruktörer, röstcoacher, sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare och annan sjukvårdpersonal. Även personer med egna hälsoproblem har haft stort utbyte av att gå kursen.
Dagens reflektion: Vi har alla en fantastisk förmåga till självläkning

Dagens reflektion: Vi har alla en fantastisk förmåga till självläkning

Hur ser lungorna ut hos en person som rökt i 30 år? De är svarta eller hur. Men hur ser lungorna ut bara några år efter att samma person slutat röka? Jo, lungorna har återhämtat sig och ser normalt rosa ut. Det finns nästan inte ett spår kvar av tjäran från cigarettröken.

Om vi tänker närmare på det så är ju denna förändring ingenting mindre än ett mirakel. Men hur har detta mirakel gått till? Avancerad kirurgi? Målsökande läkemedel? Genterapi med den senaste CRISPR-teknologin? Nej, det enda som skett är att vi gett kroppen förutsättningar att läka sig själv genom att ta bort roten till problemet - cigarettröken.

När vi lyssnar på vår kropp och uppfyller dess önskningar kan vi alla få tillgång till denna självläkningsförmåga.
facebook twitter