Nummer 3 - 2018

Innehåll

 1. Ta hjälp av en Andningsinstruktör
 2. Kundberättelse - "ALDRIG har smärtan och ryggskottet gått tillbaka så snabbt som nu"
 3. Ny Fråge- och svarssida
 4. Ny Instruktörskurs börjar 23 augusti
 5. Dagens reflektion - "Mindre kamp - Mer acceptans"
medveten-andning-nyhetsbrev_700

Hej !

September kommer jag spendera i San Francisco för att delta i en andningsstudie - "The Stanford Breathing Study". Studien pågår under tre veckor och vi kommer att mäta en uppsjö av saker på Stanford Nayak Research Lab, USA's näst högst rankade center inom öron-, näsa, hals. Något liknande har aldrig gjorts tidigare så det kommer bli otroligt lärorikt. Studien är väldigt kostsam så det är glädjande att ha en amerikansk miljardär i ryggen som medsponsor för projektet.

Ett av de viktigaste mätinstrumenten i Stanford-studien är BreathIQ, vår egenutvecklade apparat, som efter ett års intensivt utvecklingsarbete äntligen är klar. Vi räknar med att den finns till försäljning i slutet av året till en kostnad av 6 000:- plus moms.

Jag är visserligen litet partisk, men jag tror helt ärligt att BreathIQ har potential att rita om kartan för hur vi ser på hälsa. Genom att synliggöra våra andningsvanor direkt i mobiltelefonen blir det lättare att förstå hur våra matvanor, alkoholvanor, sömnvanor, obearbetade trauman, olösta konflikter m.m påverkar oss, vilket ökar vår förmåga att fatta allt klokare beslut i våra dagliga liv.

Torsdagen den 23 augusti börjar en ny Instruktörskurs och det finns fortfarande platser kvar. Bor du i Stockholmsområdet har du möjlighet att höra mig föreläsa live (produkter finns till försäljning):
 • Onsdag 22 augusti kl 14-16:00 på Skånegatan 97 (söder). Pris: 290 kr. Anmäl dig till [email protected]
 • Lördag 25 augusti kl. 15-17 på Sense of Sobea (Bromma). Pris: 250 kr (smoothie ingår). Boka din biljett via: [email protected]
Ett av mina favoritcitat är från den turkiske poeten Rumi – Det finns en plats bortom rätt och fel, låt oss mötas där.

/Anders
Lista Andningsinstruktörer

Ta hjälp av en Andningsinstruktör

Sover du oroligt? Snarkar du?
Andas du häftigt när du tränar?
– Stressad: En hjärna som ofta går på högvarv?
– Har du låg energi och uthållighet?
– Högt blodtryck eller andra hjärt/kärl-problem?
– Nedsatt sexuell förmåga?
– Är du ofta rädd, orolig, arg eller ledsen?
– Problem med återkommande infektioner i luftvägarna?
– Är du överviktig? Lider du av fetma?
– Upplever du smärta och värk?
– Är du ofta täppt i näsan?

Genom att ta kontroll över vår andning kan vi påverka våra tankar och känslor, våra inre organ som hjärta och hjärna och kroppens olika funktioner som muskelrörelser, matsmältning och immunförsvar.

Om du svarade ja på någon av ovanstående frågor, kan det innebära att dina andningsvanor har utrymme för förbättring. Kontakta någon av våra duktiga Andningsinstruktörer för att få hjälp.
Kundberattelse Charlotte Blivik

ALDRIG har smärtan och ryggskottet gått tillbaka så snabbt som nu!

Vad har smärta med andning att göra? En hel del faktiskt. Det är inte för inte som andningen är ett av de viktigaste verktygen för att lindra smärta vid barnafödande. Så här säger Charlotte Blivik om sin erfarenhet:

"Jag brukar med några års mellanrum få ryggskott och det gör ONT. Bestämde mig för att använda Relaxatorn och andningen som smärtlindring för att så snabbt som möjligt bli bättre, och ALDRIG har ryggskottet och smärtan gått tillbaka så snabbt som nu. Jag var mycket bättre redan efter 2-3 dagar vilket annars brukar ta upp till 1-2 veckor. HELT OTROLIGT!"
Frågor och svar

Ställ frågor om Medveten Andning i vårt nya community

Du är varmt välkommen att besöka vår nya fråge- och svarssida. Här kan du ställa frågor om Medveten Andning och våra produkter och tjänster. Du är också mer än välkommen att bidra med din kunskap och dina erfarenheter, allt för att skapa ett levande community.
medveten-andning-instruktorskurs_nyhetsbrev

Medveten Andning Instruktörskurs

En ny omgång av vår populära Instruktörskurs startar den 323 augusti 2018. Kursen innehåller fyra moduler fördelat på 11 st kurstillfällen à 2 timmar med början 23 augusti. De fyra modulerna är:
 1. Andningsträning, andningsfysiologi och coaching
 2. Andning, personlig utveckling och inlärning
 3. Andning vid fysisk aktivitet, hållning, rörelser
 4. Andningsrelaterade hälsoproblem
På kursen lär du dig skillnaden mellan bra och mindre bra andningsvanor och erhåller kraftfulla och enkla verktyg för att kunna hjälpa både dig själv och dina klienter till en bättre andning och därmed ökad hälsa, mer energi och harmoni.

Kursen är väldigt populär bland samtalsterapeuter, alternativmedicinska terapeuter, idrottstränare, framgångscoacher, psykologer, massageterapeuter, yogainstruktörer, röstcoacher, sjuksköterskor, fysioterapeuter, läkare och annan sjukvårdpersonal. Även personer med egna hälsoproblem har haft stort utbyte av att gå kursen.
Dagens reflektion: Mindre kamp - Mer acceptans

Dagens reflektion: Mindre kamp - Mer acceptans

Vår kropp är oerhört klok. Studier visar att när vi blir berövade sömn så ändras bakteriefloran i tarmarna så att mer kalorier kan tas upp för att kompensera för tröttheten som sömnbristen orsakar.

Tänk om det är så att när vi till exempel känner oss trötta och har järnbrist, kanske det inte är så att vi omgående ska proppa oss fulla med järntabletter för att åtgärda bristen, utan att det är vår kropp som medvetet har gett oss järnbrist för att vi ska gå ned i varv och få nya insikter.

Acceptera
Om du inte kan besegra dem – dina rädslor, tvivel, sjukdomar, dålig sömn, låg energi etc., testa att acceptera dem och reflektera över varför de finns där. Det minskar din inre stress och ökar din förmåga till avslappning och läkning. The military approach, dvs att vi ska bekämpa våld med våld, kan vi se i många situationer:
 • Konflikter löser vi med våld och vapen - "öga för öga"
 • Barn uppfostras med aga - "lära sig att veta hut"
 • Kvinnan ska tuktas - "en lydig kvinna är en lycklig kvinna"
 • Sjukdomar ska bekämpas med piller och knivar - "fuck cancer"
 • Ogräs, svamp och insekter ska dödas med bekämpningsmedel så att grödorna kan växa
 • Livet är en kamp och sedan dör vi - "vila i frid"
Nytt paradigm växer fram
Det här militär-synsättet är förlegat och har ju redan börjat försvinna då det till exempel är få som slår sina barn, kvinnor och män är alltmer jämlika och även om det pågår konflikter är det 73 år sedan 2:a världskriget slutade.

Det nya paradigmet tror jag bär med sig mindre konflikter, kortsiktighet och konkurrens och mer kärlek, eget ansvar och samarbete, både i samhället i stort såväl som hur vi behandlar vår egna kropp.
facebook twitter